L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 2 d’abril del 2014

L'economia municipal a l'assemblea informativa feta pel govern municipal a la ciutadania de Tavernes


L’assemblea va servir també per informar als veïns i veïnes quina és la situació actual de l’economia municipal després de dos anys de gestió del propi pressupost (anys 2012 i 2013). L’alcalde, Jordi Joan, va explicar la situació que van heretar de la passada legislatura i com en el 2011 eixien d’un remanent negatiu de – 4’5 milions, per reduir-lo a -0’5 l’any 2013 i haver acabat l’any passat amb un remanent positiu de tresoreria de +1’5 milions.

Un altre dels punts que explicava l’alcalde era el resultat pressupostari, i assenyalava que mentre el 2011 va ser -2’1 milions en negatiu, l’any passat va ser +1’8 positiu i enguany també en el mateix sentit de +2’3 milions.

Igualment assenyalava que la situació de factures pendents de pagament havia variat molt i de 1’2 milions que quedaven en el 2011 s’ha passat a 80.000 euros el 2013, i una cosa molt important per a tots els proveïdors: cobren entre 1 i 2 mesos, quant abans es cobrava a un any o més.

Un altre dels punts tractats va ser l’endeutament municipal: el nou govern es va trobar un endeutament en bancs de 16 milions, i a pesar d’això va haver de fer préstecs per 3’5 milions per pagar els proveïdors pendents de la passada legislatura i haver d’assumir com a deute 0’5 milions més d’un col·lector també de la passada legislatura. A pesar d’això, el deute actual de l’ajuntament es de 15 milions, és a dir, l’havien reduït 1 milio.

Totes aquestes qüestions les podeu seguir en el video que us oferim a continuació:


Intervenció de l’alcalde en els pressupostos. Video youtube de Compromís-Bloc



L’apartat de la Hisenda Municipal es va tancar amb el pressupost del 2014. L’alcalde indicava que el pressupost no se’n va massa del 2012 que es va prorrogar per a l’any passat (15 milions) i es preveu un pressupost equilibrat en ingressos i despeses de 14’8 milions. (A destacar que eixe pressupost és 6 milions d’euros menys que el del 2011. La crisi, com se sap, ha dut a una abaixada d’ingressos municipals i en el cas nostre el govern municipal disposa de 6 milions menys d’euros que tenia el PP per a gestionat i dur endavant la ciutat.)

L’alcalde va informar que, tot i el poc marge de maniobra que té el govern per a fer inversions, amb aquest pressupost es preveuen 200.000 per repintar senyals i passos de vianants i també per a millorar els mateixos passos.

També va informar de la voluntat d’aprovar el pressupost en plenari, però que si això no és possible serà la Junta de Govern qui l’aprova d’acord amb la nova llei aprovada pel Govern Rajoy. Sobre aquest aspecte del consens en el pressupost assenyalava que “en una negociació es dóna i es pren. No anem a tolerar cap imposició. Ni menys de gent que ha demostrat no saber fer pressupostos”.

Tota la informació la teniu en el video següent de youtube pujat per Compromís-Bloc
 
-