L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 2 d’abril del 2014

L'exalcalde Manolo Vidal ens dóna lliçons de manipulació i cinisme polític

Captura de pantalla del facebook on es lligen les acusacions vetlades de M. Vidal

Una vegada més ¡ i en van....! l’exalcalde Manolo Vidal se’ns mostra com a una persona que, en el camp de la política, no li fa cap nosa manipular els fets, no li preocupa la veritat... en definitiva, que res no li importa per tal de intentar desprestigiar l’acció política i de govern de l’alcalde Jordi Joan. Ni encara que perda el nord, el sud, l'est.... i la dignitat com a persona!

Avui, en el facebook, ens ha obsequiat amb una de els mostres de cinisme polític més gran que li recordem en tota la seua història política. I n’ha fet moltes, de mostres de cinisme.

Com tothom sap, el govern valencià del PP ha obligat de fet als responsables de “Tres Creus Ràdio” a deixar d’emetre en no concedir-los la llicència. Doncs bé, al facebook, i per a vergonya de tots aquells que ens sentim demòcrates i amants de la veritat, l’exalcalde Manolo Vidal fa la seua interpretació “sui generis” i en referència a eixe fet de tancament hem pogut llegir frases tan lamentables i absurdes com:

“cal preguntar-se en estos últims anys qui ha instigat estes pressions de tancament d’un mitjà que ha ajudat sempre a Tavernes”

“... este projecte que té mes de 13 anys i fins l’ultima etapa no havia tingut cap problema”.


No cal explicar-les massa ni estendre'ns amb les frases. Estan molt clares, no? Doncs, no anem a perdre el temps en explicacions.

Si al final resultarà que el Bloc fa les lleis a la Generalitat, que el Bloc no ha donat llicència d’emissió a la ràdio; o el Bloc és qui ha tancat RTVV o TV3, o que el Bloc prohibeix qualsevol emissió en valencià, i que el Bloc està en contra de la pluralitat i transparència informativa.... vaja al final, serà el Bloc qui va descobrir Amèrica!

¿Com es pot ser tant cínic i acusar de manera vetlada, sense aportar cap prova, cap fet, cap evidència? I més quan, com saben les persones de Tavernes amb dos dits de cervell, és totalment el contrari: El govern municipal actual ha ajudat i ha col·laborat en les mesures que ho pot fer un Ajuntament –publicitat i facilitant les tasques informatives... – a la ràdio local en la nova etapa.

¿Qui ha instigat les pressions de tancament? ¿Quan han aparegut els problemes en la radio? La resposta està ben clara. La ràdio ha existit durant anys i anys amb govern del PP i l’oposició, demostrava dia a dia el seu tarannà democràtic, no denunciant la situació d’il·legalitat en què es trobava l’emissora local a pesar de ser ningunejats contínuament des del punt de vista informatiu. I així durant 10 anys.

Ara, al poc de temps, quant han canviat els responsables de la ràdio i ja no governa el PP a Tavernes, és el govern valencià del PP qui li posa través a la ràdio i això farà que demà deixe d’emetre. No cal parlar més. Blanc i amb botella, llet. ¿Qui ha instigat les pressions de tancament? ¿Quan han aparegut els problemes? Nosaltres, Sr, Vidal, ho tenim clar. ¿I vosaltres, estimats lectors i lectores?

-

22 comentaris:

Anònim ha dit...

Radio la Valldigna no ha tingut cap problema emitint al poble ni quan va entrar el tripartit. Se'n va CG i canvia a tres creus radio. I venen el problemes. Eixos requeriments i les autoritzacions són competencia de la generalitat on mana el PP. Jo ho tinc ben clar: als d'ara els deu faltar el requisit d'afiliació o pleitesia a vidal i companyia. En la nota del propi manolete queda ben clar

Anònim ha dit...

Està ben clar que el PP tancarà tots els mitjans de comunicació que no puga controlar. Feixisme pur i dur! Si no manipulen com jo dic, et tanque la paradeta. Vergonya cavallers, vergonya!

Anònim ha dit...

Però algú havia pres nota afirmant culpavilitat per part del gover?Crec que ben poca gent,gairabé ningú,la credibilitat es guanya i es perd acte darrere acte i el cap del pp a tavernes fa anys que no té la confiança ni dels seus.Ha semblat una ruin maniobra per capgirar la qüestio,pero pareix mes bé una pataleta de xiquet,quan governava ja ho feia de pena i desde l'opossició no demostra cap milloria.Senyors de dretes,militants del pp,envien-lo cap a casa guanyarien en imatge i li donarien lloc a algú tal volta més coherent...

Anònim ha dit...

Que trist que tingam que aguantar els desgavells de qui no sap fer cap aportació a la política local que no sigui crispar els ànims.

Anònim ha dit...

Llisc en un altre bloc i de part de l'amo de la radio que diu que en les diferenciades etapes, la ràdio ha estat al servei de la gent, fugint d’interessos particulars.

Un altre que se'n va al moro, que diu ma iaia. La radio fa uns anys només estava al servici del PP i tot el que se llegis i es feia era en honor i gloria del PP. Es la meua opinio, com l'amo de la radio te la seua.

Anònim ha dit...

La ràdio "al nostre servei" és eixa de les dedicatòries en horari laboral? La dels complets informatius on es lligen les notícies locals publicades pels diaris regionals? És la de la música més coenta del txumba-txumba més comercial, la del 'remember' electrònic? És aquesta, "la nostra ràdio", o el molt respectable projecte d'un empresari particular? Pregunte, eh?, pregunte, a veure si m'he enganyat de dial...

Anònim ha dit...

No vull defensar a ningu, ni menys a la ràdio que ens va fer passar CG i el PP durant anys.
No t'has enganyat de dial si pensem el que era eixos anys.
Sí, quan pensem que és una ràdio que havia començat a canviar, a poc a poc, i on alguns havíem posat una certa esperança de canvi i això es venia notant els darrers mesos, a poc a poc.

Potser per això s'ha tancat.

Un del mig ha dit...

Jo no li veia tanta diferencia d'una a l'altra.
El que si esta clar es el component politic:canvia el govern local i a la setmana i sense avis, la radio es queda muda. Despres, per art de màgia obri amb altre nom i locutors. Aixo no te res a vore amb els permisos administratius. Que algú ho explique tant d'un bàndol com de l'altre. Tampoc crec que Manolo mane tant a Valencia com per anant tancant ràdios.

Anònim ha dit...

No crec que ni un bandol ni altre haja d'explicar res sobre la venta o lloguer de la ràdio.
Això ho hauria d'explicar el propietari, perque li canvia el nom i ven o lloga la radio.
No hi ha cap questio politica o de partits, d'això pots estar segur.

I si que te que vore amb els permisos administratius. Si hi havia noticies que la cosa anava malament, el que es fa es que es canvia de dial i de nom i com si fora una altra ràdio. Si va una inspecció a buscar el dial 100'4 per exemple i no hi ha res, que li fara`. I eixa emissora s'ha passat al dial 106.3 per exemple.

No cal manar a Valencia per tancar res. Simplement te'n vas on toca anar, presentes la denuncia i s'ha acabat. O la cadena X, fa una denuncia perquè considera que eixa emissora li fa competencia i s'ha acabat o la mateixa Generalitat perquè te els seus tècnics i pots "agranar" tot el dia i vore qui es legal o no.

Anònim ha dit...

Molt trist que tanquen una radio xicoteta i del poble....

Anònim ha dit...

Ho fan pel nostre bé, per a que escoltem la radio de Torró! Perquè els diners i els Torrons son per a les ocasions.

Un del mig ha dit...

Pues es torna a canviar de dial i si cal tambe de domicili, i MV que vaja posant denuncies a. Valencia. No ho he entès be?
De totes formes, el que expliqueu es el canvi de dial per evitar la llei, pero el canvi de propietari si que sembla amb connotacions polítiques.
Tambe, apart de possibles denuncies, ara es parla de que no li han donat llicencia a 3creus, aixo vol dir que Radiovalldigna i despres 3creus emitint sense tindre permís, no? Tampoc era una situació ideal. No hi havia cap eixida per mantenir-la i sense estar amb l'ai al cor? Podria haver fet algo el govern local del PP quan encara manava? Qui va denunciar si es diu que aixo ja va passar mentres gestinava la radio Carlos Gimeno? Del PP no podrien ser, no?

Anònim ha dit...

Segur que dels partits polítics de l'oposició no ha eixit cap denuncia.

Això de les denuncies abans ni s'ha dit mai ni s'ha sentit mai parlar. I si ho hagueren fet s'hauria sabut. De Compromís-Bloc segur que no ha eixit mai cap denuncia.

A mi em sembla un comentari dit ara per voler tapar esta situació. Qui ho pot aclarir es Carlos Gimeno.

I això del canvi de dial i del canvi de nom també ho haurà d'aclarir el propietari.
¿Perquè es canvia de dial i de nom i es traspassa a un altre propietari? ¿Se sabia ja alguna cosa que la ràdio podien tancar-la i haver expedients i multes?

Es que no volen aclarir res els que estaven abans i els d'ara, i de vegades es pitjor perquè els rumors creixen i es diuen moltes inexactituds.

Anònim ha dit...

Algú ens podria explicar als ciutadans que es el que va passar amb la llicencia de FM que en a principi dels anys 90 se li va concedir a l'Ajuntament per tal d'obrir una radio municipal?

S'ha perdut eixa llicència per no utilitzar-la?

Si es així, en quin any s'ha revocat la concessió de la llicència per emetre per l'Ajuntament?

Agrairia molt que ens puguereu informar al respecte.

Moltes grácies.

Anònim ha dit...

Estic totalment en contra del tancament de la radio vallera.
Pero estic vegent que ania gent que esta gastant a Carlos Gimeno com a "cabeza de turco" i no eu veig correcte.
Ni se el perque del camvit de nom, ni el de dial, pero si que se que C.G. va ser creaor de una radio on poder expresarmos i sentir parlar del nostre vall.
Ni me se pot pasar per el cap que ell vullguera mai eixe final.
Aixina que no es descarregueu sobre ell i busqueu qui es el verdader culpable.
No sera que li molestava al "pixavins" de Torro?
Aixina crec que ens acostem mes al mal de tot...
GRACIES GOVERN DEL PP PER SOTMETRENS A AQUESTA DICTADURA DIFRESADA DE DEMOCRACIA.

La Cotorra de la Vall ha dit...

No sabem que haurà passat en aqueixa llicencia de fa 24 anys.

Suposem que caducaria per falta de posar en marxa la ràdio, i més encara després de tota l'ordenació de l'espai radiolèctric i noves lleis que s'ha fet des d'aquells anys.

Anònim ha dit...

No són raons polítiques, la ràdio no tenia llicència i fins on jo sé mentres usen un dial que no molesta a ninguna radio FM i té cobertura bastant limitada la Generalitat no es posa a caçar-les ni a buscar ràdios il·legals. Podriem dir que seria un buit legal si ens trobem en aquest cas (Cas de Tres Creus Ràdio). Els problemes venen si hi ha alguna denúncia (una denúncia que la pot fer qualsevol persona) aleshores si no tens llicència el quedes en el cul al aire i si que van a per la ràdio. I una última cosa, dir que les llicències de ràdio es poden aconseguir però et posen moltíssims obstacles de permisos i històries fent-ho missió impossible perquè senyors: la llei d' otorgar llicències està disenyada per a que no s' obriguen ràdios. Sols dir que si passes tots aquest obstacles el preu és molt elevat (No crec k Tres Creus haja pogut superar ni els obstacles). Sols la fiança costa tants diners que no pots tindre-los a dispossició. Perquè senyors la tra(ns)ició no ha canviat les coses: llibertat d' expressió. No es una qüestió política, és una qüestió d' evolucionar i fer lleis pensant amb la gent. Cal canviar desde el gorvern central les lleis de telecomunicacions.
Una opció per aconseguir les llicències en més facilitat és anar a l' ajuntament i els obstacles i els costos els redueixen, però ja hi haurien acords entre l' ajuntament i el propietari i en certa mesura estariem parlant d' una ràdio pública. Espere haver-ho explicat bé.

Anònim ha dit...

RADIO PIRATA VALLDIGNA, JA!

Anònim ha dit...

no sé per qué el meu nom ha d'eixir en cap mitjà sense el meu consentiment. no esteu autoritzats, perque aquest blog no està vinculat al facebook. No ho publicareu, ho sé, però quasi segur ho llegireu. aquest article insulta a molta gent. gràcies, si heu acabat de llegir.

Anònim ha dit...

Eixe "pantallazo" roda pel whatsapps de mig món i sobre tot del poble.

Anònim ha dit...

Estem cansats de vore en la tv i en la premsa captures de pantalla de facebook de famosos i captures de tuitter.
Son xarxes socials publiques. I segur que tots els mitjans de comunicació no tenen el permís ni tampoc estan vinculats als facebboks i twitter de famosos, esportistes i polítics als que reprodueixen pagines i tuits.
La millor manera que hi ha si vols que no el copien res, es no dir res i menys si allò que dius són coses com les que s'han reproduït de les quals es fa una critica política i des de la visio politica com es diu tres o quatre voltes. I no s'entra en el camp personal.
A mi també m'han enviat eixe whatsaps.

Anònim ha dit...

Al usuaris de facebook cal recordarvos que podeu escriure el que vullgau als vostres murs.
I tambe dirvos que hi han maneres de privatisarlos si no voleu que ningu extern al vostre voltant vos "cotillee" o escuadrinye.
Qui escriu al mur publicament es perque o fa per a que tota la gent o llixga.