L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 6 d’abril del 2014

Ahir se celebraren alguns dels actes del "Dia de la Valldigna" ajornats pel mal temps

Pels camins de la Valldigna gaudint del paisatge i d'un dia com d'estiu

Els actes del Dia de la Valldigna ajornats la setmana passada se celebraren ahir amb un oratge totalment diferent al que vam viure el passat cap de setmana. Ahir va fer un dia molt bo, i fins i tot el vent de ponent que bufava calentet, va fer que pujaren les temperatures a nivell com d'estiu en moments centrals del dia. 

Això va repercutir de manera favorable en la marxa de les torxes celebrada per la vesprada i que reunia vora 500 persones a Tavernes per fer el recorregut pel Camí Pla i seguir per la Fontarda, lloc on es va fer una parada per reposar forces i tastar algunes taronges i suc oferides per l'empresa Bollo, i arribar al monestir de Santa Maria de Valldigna. 

Una paradeta a la Fontarda per recuperar forces
 Una marxa de torxes amb anècdota, car no van valdre les torxes per il·luminar el camí, en haver canviat l'hora i recórrer quasi tot el trajecte amb el sol fora, com podeu veure a les fotografies. Una passejada que ens va permetre als participants contemplar, una vegada més la bellesa de la nostra comarca, algunes coses no ten belles com les torres d'alta tensió o camps abandonats, i començar a notar ben viva als narius la flaire de la tarongina.

Arribada a Simat rebuts per la música
A Simat, es van ajuntar les columnes de la marxa arribades de les poblacions de la Valldigna i es va poder fer un tomb per la fira, potser amb un poc menys participants que altres ocasions per l'ajornament, però sempre animada , com no,  per la musica de xaranga que omplia el recinte i on es van poder comprar productes típics de la Valldigna.

La Fira
Lectura del manifest
Després, com ja va essent habitual durant molts anys, a les portes del monestir de Santa Maria de Valldigna es va llegir el manifest reivindicatiu, a càrrec d'Aureli Mansanet, membre de l'entitat Nacionalistes de la Valldigna i regidor que fou del Bloc per Simat. La necessitat de protecció de la terra, de la nostra identitat valldignenca i valenciana, així com els canvis que cal fer en aquests moments a la nostra societat foren temes tractats sense oblidar la germanor i solidaritat entre els pobles de la nostra comarca.
-