L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 14 d’abril del 2014

Doncs si que va l’haqueta.... que diguem a Tavernes!!! Si en vols més de cinisme polític, para el cabàs!!!

Zones de prospecció petrolífera

En política es veuen moltes coses. I d'això no cal parlar massa als vallers que, en aquesta legislatura i amb la moció de censura, n'hem vist de tots els colors. Ara actes de cinisme, de falta d’ètica i de respecte als valencians i valencianes afectats per prospeccions petrolieres - i els de la Valldigna ho som - com els que ha fet darrerement el PP, se’n veuen pocs.

Fa unes setmanes el PP valencià participava i donava suport a les manifestacions convocades en Castelló contra el projecte de prospeccions en el Golf de València, un projecte que, mira per on!, també ens afecten als valldignencs i valldignenques.

El PP valencià es mostrava contrari a les prospeccions al Golf de València, participa en les manifestacions en contra junt a la resta de partits, sindicats, entitats ciutadanes... però, en arribar al Congrés de Diputats de Madrid, com ens tenen acostumats en tantes coses, demostren realment on estan i qui són: estan al costa de les empreses petrolieres i són els més acèrrims defensors. I al Congrés de Diputats voten en comissió en contra d’una proposta de l’Esquerra Plural que demanava la paralització del projecte,

El cinisme del PP ha arribat a límits insospitats” en paraules dels proposants. I pensem que tenen tota la raó i que els valencians ja estem farts del doble joc del PP, de que ací diguen una cosa per anar a Madrid i fer el contrari (rescat de l’autopista, deute històric, finançament...).

Deia el diputat Esteban González Pons, del PP, que el dia que s’iniciaran les prospeccions petrolieres s’acabara la pesca, la circulació de cetacis, els nostres parcs naturals de la Mediterrània i s’acabara el turisme perquè amb quitrà no hi ha turisme i, hi afegia, que la recerca de petroli només produiria beneficis a una empresa anglesa. Això ho deia Gonzalez Pons, clar que ho va dir, quan governava Zapatero i ara qui governa és Rajoy.

Mireu quina bona mostra de cinisme polític de González Pons. Seieu a la cadira no siga cosa que caigueu de tos.


El pròxim mes d’octubre està previst realitzar les primeres prospeccions petrolíferes davant de la costa de Tavernes i la Safor. Compromís s’oposa frontalment a perquè “està científicament acreditat que el tipus de prospeccions previstes produeixen danys irreversibles en la fauna marina” i ha presentat al·legacions en contra a la Delegació del Govern.

Va ser el govern Zapatero del PSOE, qui va autoritzar-les amb dos reials decrets, 1774/2010 i 1775/2010, i ara ho reafirma el Govern de Rajoy: prospeccions petrolíferes en l’àrea del Golf de València per les empreses MedOil i Capricorn Spain Limited (CSL), previstes a l’octubre de 2014. A escassos 21,5k de la costa de Dénia i a una distància poc major de les Illes Columbretes.

Compromís afirma en la seua oposició en contra que el dany a la fauna marina és irreversible i ho han demostrat els estudis realitzats en exploracions similars en el Mar del Nord i acusa a les empreses impulsores de no dir la veritat sobre les autèntiques repercussions del projecte. I precisament perquè han fet trampa: fragmentar el projecte en tres fases de sondejos acústics, sondejos d’exploració i explotació comercial dels jaciments.

1 comentari:

Anònim ha dit...

I ara el posen de 2 en les llistes al Parlament Europeu. I voldran que el votem. Van apanyats.