L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 2 d’abril del 2014

El passat dissabte dia 29 de març va tindre lloc la “V edició del Valldigna Extrem”.



La prova va estar organitzada pel Centre Excursionista Tavernes de la Valldigna. Amb un recorregut de 40,21 Km i desnivell de 2.159m. es la prova mes dura que es fa a La Valldigna.

Es tracta d'una activitat de senderisme, en la que enguany hem inscrit mes de 85 participants que van poder gaudir de gran part del nostre patrimoni mediambiental i paisatgístic en un sol dia.

L’amenaça del mal oratge no va aconseguir espantar els senderistes, es més gracies a la nuvolositat i frescor del dia, es va aconseguir un record de participants que finalitzen la prova, donat que normalment soles un 25% l’acaben, però enguany només van haver 5 o 6 baixes. 
 
L'eixida es va donar a les 07'00 hores a la plaça Major de Tavernes. Primer va eixir un grup de corredors que, aprofitant els avituallaments i el marcatge del traçat van fer la prova corrents. Estos van fer els 40,21 Km en 6h degut al gran desnivell acumulat de 2159m

Mes tranquils, el caminants s’ho van agafar en mes calma. Els últims van aplegar sobre les 20:15 de la vesprada.

El traçat transcorre per muntanya i camins rurals, amb forts desnivells, ja que cal pujar a Les Creus i baixar a la Vall, per a tornar a pujar al Penyalba, en l'Ombria, que és el cim mes alt de la nostra comarca i tornar a baixar un altra vegada a la Vall.

L'itinerari és: Tavernes - Font de la Granata - Font de la Sangonera - Coll de l'Infern - Font del Barber – Tossalets - Barranc de Marduc - Cami Vell d'Alzira - La Rodona - Font d'Agost - Simat de la Valldigna - Font del Cirer – Malladetes - Penyalba - Pla de Santomas - la cisterna - Barranc de Cremades - Cami de la Cadira - Tavernes.
-