L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 d’abril del 2014

El PP no facilita la informació que li demanda Compromís a pesar de les sentències del TSJ en contra per la seua falta de transparència.


L’última negativa va ser ahir, quan la Conselleria d'Hisenda es negava a lliurar a Compromís les factures de despeses abonades en l'anomenada caixa fixa entre els anys 2006 i 2013. 

Ho va exigir ahir Compromís en Les Corts quan demanava conéixer els despeses d’una caixa, de caràcter opac, que serveix per a pagar despeses fóra del pressupost. A través d'elles es paguen dietes, tiquets de taxis per desplaçaments, però també ha estat usada pels polítics del PP del Consell valencià per a compra de productes, com ous “Kinder” o “nyores”. Algunes d’aquestes factures s’han sabut per la filtració a la premsa del talp de Presidència, cas de l’adquisició de productes alimentaris a una tenda pròxima al Palau, que l'Executiu va justificar dient que són para convidats i menjars de treball. 

Compromís fa uns dies ha guanyat en el TSJ una altra sentència que obliga a la Generalitat a facilitar-li la informació a dietes i viatges, però el PP es nega a donar la relació completa de la caixa. ¿A què té por el PP? diguem nosaltres. Si està tot clar i transparent ¿per què es nega a oferir eixa informació?

Ahir mateix, com estem en Setmana Santa, tres vegades li va demanar Compromis al PP la relació de factures i tres vegades li els va negar el PP, sota el argument que la caixa està sotmesa al control de quatre persones i que es realitza una fiscalització interna per la intervenció i per la Sindicatura de Comptes.

No va convèncer a Compromís, qui recordava que les quatre signatures de control corresponen moltes vegades a la mateixa persona i va recordar que no sembla molt estricte el control quan hi apareixen viatges privats a Roma de Juan Cotino o els queviures de l’olla de secretària autonòmica d'Organització, Esther Pastor. 
-

1 comentari:

Estruch ha dit...

Set vegades va fer cua el tio canya... estos van pel mateix cami . Son dignes hereus d, aquells que es burlaven d, aquell .