L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dissabte, 5 d’abril del 2014

La Generalitat assumeix altres 1'3 milions de la visita del Papa. Les despeses oficials serien 17'7 milions d'euros, pagats amb els diners dels valencians


La cúpula del PP (Camps, Rita i Rus) en un acte amb el Papa

El Diari Oficial valencià (DOCV) va publicar dijous una modificació pressupostària que autoritza a la Generalitat a assumir els deutes pendents de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies després l'extinció d'aquesta entitat acordada pel ple del Consell del passat 21 de març. El Govern valencià destinarà 1.306.897 euros per assumir el deute. 

Cal recordar que la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies va organitzar la visita del Papa a València al juliol de 2006 i el seu patronat el formava la Generalitat, l'Arquebisbat, l'Ajuntament i la Diputació de València. La comptabilitat oficial, segons s’ha indicat en la premsa, afirma que les despeses totals de l’organitzacio de la visita papal són 17.718.184,37 euros.

Davant aquesta noticia, Compromís va registrar en Les Corts la petició de compareixença del Vicepresident del Consell, José Císcar, i una documents en relació amb els 1.306.897 euros dels deutes pendents que paga la Generalitat. 

Compromís considera inadmissible que els valencians seguim pagant la Visita del Papa a través d’una fundació que no ha tingut cap activitat, ni raó d’existir des del 2006. Per a Compromís “és un clar exemple de deute il·legítim que no tenim perquè assumir. No potser que vinga a València el màxim pontífex de l’església catòlica i de la gran despesa econòmica que ha suposat, l’arquebisbat només haja pagat 10.000 euros, que son els de la constitució de la Fundació V Encuentro. És l’arquebisbat qui hauria d’assumir tot el deute que li resta a esta fundació”. 
 
Compromís ha denunciat que ha fet reiterades peticions de documentació i mai se’ls ha facilitat la relació de factures i la destinació dels diners públics que l’administració valenciana ha aportat a esta fundació.

Compromís ha denunciat l’opacitat del govern del PP envers un esdeveniment completament esguitat per la corrupció de la trama Gürtel. "Volem saber la veritat , volem conéixer el saqueig, el forat que ha fet la visita del PP al benestar de les valencianes i els valencians”.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ausades desficacis! I anem sumant milions d'euros que ens hipotequen el futur a unes quantes generacions de valencians.
A vore si la gent plana del poble obri els ulls ja i se'n recorda a l'hora de votar. Ja ho hem tingut bé de "señoritos" del "cortijo" que només governen per a forrar-se ells i per a beneficiar als seus amics de l'ànima.

Anònim ha dit...

El primer que ha de fer Compromís en manar al Pais Valencià, prohibir qualsevol tipus de fundació de cap partit ni donar cap a cap listillo. Fins i tot hi ha qui ha aplegat a abusar de mes d'una ONG, no Blasco?
Corruptes sense ànim de lucre.