L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 7 d’abril del 2014

L’ajuntament de Tavernes ha hagut de fer una pòlissa bancària per pagar els 1’7 milions de liquidació de l’aparcament municipal.


Resolució de l'alcaldia per aprovar la pòlissa
L’Ajuntament ha hagut de recórrer a una pòlissa bancària de 900.000 euros per liquidar el pagament de l’aparcament. En la passada legislatura, el PP no va destinar cap quantitat per eixe pagament, a pesar de l’obligació legal que hi havia de liquidar l’obra quan Park Campanar va abandonar la concessió, una obligació legal derivada de la llei de contractes d’obra pública que va servir per adjudicar l'obra i la concessió.

L’acord amb el SAREB ha permés estalviar 1’2 milions d’euros però hi havia l’obligació de pagar abans d’abril, per a la qual cosa l’Ajuntament pensava destinar els diners d’unes d’obres que han quedat annul·lades davant eixa necessitat. Els diners per a fer les obres eren del prèstec de 5’7 milions fet pel PP a finals de la legislatura passada. 

A l’hora de pagar, la previsió del govern municipal no s’ha pogut complir perquè els diners de les obres ja es van gastar. Són uns diners que sí estan contemplats en la comptabilitat però no són efectius en tresoreria com a conseqüència del sistema de “caixa única” que usa l’Ajuntament. 

Per tant, s’hagut de negociar amb una entitat bancària una pòlissa per fer front a l’obligació legal de pagar l’aparcament. Fa uns dies, l’alcalde Jordi Joan la va firmar amb el BBV. 

En poques paraules i per entendre’s, la pòlissa serveix perquè el banc avance a l’Ajuntament els diners que recaptarà de la liquidació de l’IBI i així ha pogut liquidar totalment el deute de l’aparcament. 

Una cosa més solucionada de legislatures anteriors. A la il·lustració de dalt podeu vore la resolució de l’alcaldia per aprovar la pòlissa i les condicions, i en la de davall la transferència bancària tal com ha posat l'alcalde al seu facebook. 
Obres previstes que ara no es podran fer
I hem de dir que... ¡Ausades que ens ha eixit ben car els capritxos del PP amb l’aparcament! Passeig destrossat, sense zona verda enmig del poble i al final, un projecte que només volien ells, ruïnós i... damunt! paga 1’7 milions. 

I damunt el deixar de fer obres importants per a Tavernes com l’ampliació del cementeri, la segona fase del nou edifici educatiu en el Carrer Verge de Desemparats i que havia d’acollir l’EPA local, les expropiacions de terreny per a la futura depuradora o la compra de la Casa de les Indalècies. Algunes obres s’han anul·lat i altres hauran d’esperar. 

Com hem dit, els diners per aquestes obres provenen pel préstec de 5’7 milions fet pel PP a finals de la legislatura passada. Però a l’hora d’usar-los, s’havien gastat en altres coses. I això ja ho va avisar el govern municipal en el 2011 només fer-se càrrec de l’Ajuntament: que el PP ja se’ls havia gastat quasi tots els 5’7 milions dels préstec.
Més informació
Ací teniu la informació completa sobre l'assumpte de l'aparcament 
-