L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

diumenge, 6 d’abril del 2014

Tavernes va acollir el VI Aplec Infantil de danses del País Valencià



La Casa de la Cultura es va omplir ahir de gom a gom amb motiu del "VI Aplec Infantil de Danses" organitzat pel Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes en col·laboració amb l'Ajuntament. Tot un gran èxit de participació, gran qualitat en els grups infantils participants i, sobre tot i més important, poder comprovar com la continuïtat en les nostres danses sembla assegurada almenys després d'haver vist la demostració d'ahir.

Un aplec que, segons ens comentaven, ha omplit de satisfacció al nostre Grup de Balls Populars que veia com cada dia que passava s'incrementaven els participants, i dels sis inicials anaren augmentant, de manera que el cartell oficial que s'ha enganxat pel poble, ens deien, ja no havia pogut publicitar tots els grups participants.


Grups arribats de punts molts diversos de la geografia valenciana: "El Carrascal" d'Alcoi, "Canyamaras" de Canals, "Repom" de Carlet, "Xicalla" de Catarroja, el grup infantil de Canet de Berenguer, els nostres veïns "Raco de la Ferradura" de Xeresa i el grup infantil de Xaraco, el grup de Daimus, "Sant Jordi" d'Alcoi, "La Faldriquera d'Ador i els amfitrions, el nostre grup de balls local representant pels quadres infantils. (Demanem disculpes si ens hem oblidat involuntàriament d'algú).


Tots ells amb un denominador comú: l'estima a les nostres tradicions, a la nostra dansa i al nostre folklore. I la veritat feia goig veure les evolucions del participants damunt de l'escenari, amb una gran depurada tècnics molts d'ells, malgrat la seua poca edat i com els rostres irradiaven satisfacció i alegria mentre ballaven, com vivien intensament el moment de dansar dalt l'escenari. 


I entre les peces interpretades, una selecta mostra dels balls i cançons de tots els racons del País Valencià, des de Vinaròs a les comarques del sud, sense oblidar la Serrania i comarques de l'interior: Seguidilles, fandangos, jotes, boleros... tot un extens repertori que, el  nombrós públic, va gaudir de valent i va premiar amb continus aplaudiments.

A les fotografies podeu vore alguns moments de les actuacions dels grups.
-