L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 3 de juliol del 2014

Avui fa 8 anys: en homenatge i record de les víctimes del metro de València



El nostre ajuntament ha realitzat un acte d’homenatge a les víctimes de l’accident del metro de València posant avui les banderes a mitjan pal en senyal de dol. Es compleix així una decisió presa pel consistori, i amb aquest detall, vol recordar a les persones que encara esperen justícia, i sobre tot conéixer les causes i els responsables de l’accident. 

I aquesta vesprada hem estat a València. Hem tornat fa uns minuts de la Plaça de la Mare de Déu i hem estat testimonis de l’acte, de la concentració emotiva, del record de les víctimes i de la ràbia, la impotència i la indignació, molta indignació en saber que en un dia com aquest de dol per als valencians, el PP se’n va de festa (llegiu el final). 

I sobre tot hem vist l’esperança, l’esperança en les cares de la gent, en tants i tants dirigents de l’associació que no han defallit malgrat els vuit anys passats, malgrat tants entrebancs, malgrat tantes ocultacions de fets i tanta falta d’informació i censura, sobre tot des de la desapareguda RTVV. 

Una Plaça de la Mare de Déu plena de gom a gom és la que hem vist aquest dijous. La intervenció d’una de les víctimes, pertanyent a l’associació AVM3J recordava com el 3 de juliol del 2006 morien 43 persones i 47 en resultaven ferides, i tot el calvari que havia passat, mentre recordava que tota la culpa se li va donar al conductor i a la velocitat des dels organismes oficials, que mai no han investigat a fons perquè el tren podia anar a eixa velocitat en eixe lloc. La velocitat, recordava, ha estat l’argument a que s’han agafat els politics del govern valencià, que no han volgut reconéixer la presumpta manipulació dels fets durant la investigació. 

I en aquesta ocasió hem vist elevar cap al cel muixerangues en honor dels desapareguts mentre sonava el tabalet i dolçaina, i hem escoltat a Pablo Monleon i Pau Alabajos i hem guardat un respectuos cinc minuts de silenci en record de les víctimes. 

I hem sentit com s’ha denunciat el veto que va imposar el PP sobre els documents i els testimonis cosa que va impedir que a les Corts Valencianes arribara la veritat, i hem tornat a escoltar la versió preparada als despatxos de FGV, un fet qualificat com a “malvat” per l’associació. 

I davant tot el que va passar, davant de l’actitud dels directius de FGV i dels governants del PP l’AVM3J acabava el seu manifest amb un desig: que l’ètica, la moral i la decència acaben imposant-se en la gestió política. 

I després la pregunta dirigida al president Fabra: quan contestarà a les víctimes i deixarà de donar-les l'esquena, perquè sempre es pot rectificar, sempre estem a temps d’actuar correctament encara que siga tard, i cal reconéixer els errors.
L'acte ha acabat amb el missatge de no rendir-se, després de vuit anys hi ha l’esperança.


Vergonyós! El PP organitza un sarau el mateix dia de l’aniversari de l’accident del metro 
 
La veritat és indigne. Quan hi ha més dies que llonganisses, el PP no se’ls ha passat pel cap altra cosa que, el mateix dia de concentració a la Plaça de la Verge per recordar el 8 aniversari de l’accident del metro, organitzar el sopar d’estiu en l’Umbracle del cap i casal (Convocatòria).

Un acte on, com haveu pogut llegir, assistiran el president del PP i de la Generalitat, Alberto Fabra, Isabel Bonig, Rita Barberà i Alfonso Rus.

I tot això a poc de temps de que el poble valencià, a qui ells diuen representar i en aquest cas de manera tan indigna, es concentra per recordar les víctimes del metro en la plaça de la Mare de Déu, com cada dia 3, en record de les víctimes. Però avui no era un dia qualsevol, era el 8è aniversari de l’accident.

Un dia en que novament, el PP continua oblidant de les víctimes. 
-