L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dilluns, 7 de juliol del 2014

Compromís demana en les Corts mesures per evitar els riscs d’inundacions del Xúquer (afecten la platja de Tavernes) davant l’absència total d’inversions del Govern de Rajoy al Pla Global conra inundacions.


Zona afecció inundacions del Xúquer

Alguns en llegir el titular potser haveu pensat: ¿ I què ha de vore això amb Tavernes o la Valldigna?,  convençuts que ací tot el perill prové del Riu Vaca. Doncs, no: tota la franja litoral del nostre terme, pràcticament des de la carretera nacional fins la mar, està dins de la zona d’afecció d’inundacions del Xúquer. El desbordament de la marge dreta, que es diu.

Aquells que ho vàreu viure en el 1982 cal que ho recordeu. Els que no, que ho pregunteu: la pantanà de Tous la va patir la nostra zona costanera, i en especial la platja, durant dies i dies, vora un mes. L’aigua es va embassar i segons quins punts va arribar fins 1’80 m. d’alçada.

Compromís ha registrat en les Corts una sèrie d’iniciatives parlamentàries per inquirir el Consell sobre si pensa prendre mesures per evitar que es repeteixen els riscs a què queden exposats els habitants de la Ribera i de la Valldigna, també els seus béns “per culpa de l’absència total d’inversions” en els pressupostos de l’Estat destinades al Pla Global front a les inundacions a la Ribera del Xúquer.

La Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) va publicar el passat 2013 un document en el qual s’actualitzen els mapes de perillositat per inundació i els mapes de risc d’inundació de les àrees amb risc potencial significatiu. Compromís denuncia que malgrat la situació de perillositat per risc d’avingudes están completament paralitzats els treballs relacionats amb el Pla Global front a inundacions a la Ribera del Xúquer, denominat Pla d'Avingudes. Es va començar a elaborara finals dels anys 90 i va donar lloc a una proposta d’actuació a l'any 2000 que bé, dorm en algun calaix. 
 
Actuacions previstes

Mesa paralitzada des del 2011

El text presentant per Compromís davant les Corts afegeix que la Mesa de Participació creada el 20 de maig de 2010 i constituïda per representants de les tres administracions -estatal, autonòmica i local-, grups ecologistes, sindicats, organitzacions agràries, regants i entitats ciutadanes “es troba paralitzada des del 2011, sense acabar els treballs”.
 
 Compromís denuncia que malgrat ser aquest tema de “suma importància” els pressupostos de l´Estat per a 2014 “no van incloure ni un sol euro per actuacions de prevenció de les avingudes a la Ribera del Xúquer. És per això que instem el Consell a què, davant els riscs que comporta aquesta falta d’interès reclame al Govern Central que als pressupostos Generals de l'Estat del 2015 es recullen inversions reals destinades al Pla Global front a les inundacions a la Ribera del Xúquer” conclou Compromís.
-