L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 12 de juliol del 2014

Una sentència del TSJ extremeny podria afectar a la resta d'Ajuntaments espanyols, que alguns casos i en sectors concrets sense planificació podrien tornar part de l'IBI.


Una sentència del TSJ d’Extremadura obliga als Ajuntaments d'aquella comunitat a haver de retornar una part de l'IBI pagat els darrers anys. Aquest tribunal ha fallat que els propietaris d'uns terrenys rústics de la província de Badajoz, els quals havien estat requalificats com a urbans però que no comptaven amb un programa urbanístic aprovat, tindrien dret a una devolució de part de l’IBI sense perdre aqueixa requalificació. 

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, contestava en el plenari passat una pregunta de l'oposició que s'interessa com podria afectar la nostra ciutat, i considerava que si fos així els serveis jurídics havien fet una primera valoració de la sentència i en la nostra ciutat només estaria en tela de judici els sector 16, donat que tots els altres sectors tenen un programa aprovat, ja siga PAI, Pla de Reforma Interior o un pormenoritzat del PGOU. El Sector 16 engloba una superfície de 77.500 metres quadrats i s'estén entre la Torre de Guaita cap a la part sud de la platja, entre el Camí Marenys i l'actual casc urbà.

El portaveu del PP, Manolo Vídal, va dir que coincidia totalment amb la resposta de l'alcalde i va assenyalar que la interpretació que ells donaven a la sentència anava en aqueixa línia: si de cas ens afectava, solament seria el Sector 16 i per les esmentades circumstàncies de no tenir el programa aprovat.

L'alcalde va remarcar la complexitat del tema i assegurava que els serveis jurídics de tots els Ajuntaments afectats han d'estudiar cas per cas. Però realment els Ajuntaments poca cosa poden fer, per no dir res,  perquè ha de ser Cadastre com a organisme depenent del Ministeri d'Hisenda, qui ha de dir que cal fer i qui ha de canviar els padrons que serveixen de càlcul a IBI.


Ens poques paraules, qui ha d'interpretar i qui d'aplicar la sentència és la Gerència de Cadastre i no els Ajuntaments. El mateix alcalde ho va indicar quan deia que  cal esperar la interpretació que la pròpia gerència de cadastre faça de la sentència i les normes a aplicar.

Si aquesta sentència arriba a afectar a tots els municipis espanyols, esdevendria un problema general dels Ajuntaments i afectaría segons alguns càlculs sobre les 900.000 parcel·les a tot l'Estat, cosa que faria que els Ajuntaments deixen d'ingressar 4.500 milions d'euros a l'any per aquest concepte.