L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 21 de juliol del 2014

L’alcalde de Tavernes firma el conveni amb Iberdrola que facilita obrir el pròxim curs la nova escola infantil del carrer Verge del Desemparats. L’obra ha suposat una inversió de 621.000 euros, sense IVA.

Vista general del nou centre infantil

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de Compromís, ha manifestat que la firma de l’acord “facilita l’obertura d’un nou centre escolar i tan important per a Tavernes com és una escola infantil. A partir del pròxim curs els més menuts de la nostra ciutat tindran a la seua disposició un centre modern, amb millors serveis i en un edifici nou que compleix la legalitat, amb totes les condicions i avantatges que comporta”.

L’Ajuntament de Tavernes en iniciar els tràmits per posar en marxa el nou centre va sol·licitar 143 KW per al nou edifici, cosa que Iberdrola va dir que era impossible per saturació elèctrica en la barriada i que calia fer un centre de transformació (CTD) i construir la línia de mitja tensió i baixa, uns aspectes que no es estaven contemplats en el projecte aprovat la passada legislatura. 
Entrada al centre
La necessitat d’aquest subministrament i el fet que el nou centre ja no disposava de l’espai adequat, va oferir un local en l’edifici de l’escola infantil Víctor Calatayud del Carrer Sant Antoni, situat a menys de cents metres, i que va a deixar de funcionar.

El conveni firmat per l’alcalde Jordi Joan i Iberdrola contempla l’obligació de l’Ajuntament de construir-hi eixe CTD abans de 2 anys, i durant aquest temps el proveïment a la nova escola es farà amb una línia presa del transformador del Carrer La Barca i amb l’estricta potencia necessària. 
Passadís interior
La proposta de l’alcaldia és acceptada per la Conselleria d’Educació i Iberdrola

L’alcalde va oferir aquesta solució en una reunió de treball celebrada en la Conselleria d’Educació, on va participar amb la regidora Pilar Altur conjuntament amb representants de Conselleria i Iberdrola.

Jordi Joan va aconseguir l’acceptació d’aquesta solució perquè es va considerar com la més viable i més fàcil a l’hora de possibilitar que el pròxim setembre entre en funcionament el nou centre infantil del carrer Verge de Desemparats, amb la qual cosa l’antiga escola infantil del carrer Sant Antoni quedarà fora de servei.

L’alcalde ha confirmat que “la Conselleria d’Educació va adquirir en eixa reunió el compromís d’accelerar els tràmits i expedients de la nova escola del carrer Verge de Desemparats per tal de tindre’ls aprovats a setembre i així donar l’autorització per inaugurar el centre amb el nou curs”. L'Ajuntament prorrogarà la concessió un any més a l’empresa que gestiona Víctor Calatayud per facilitar el canvi de centre i organització del curs escolar. 
La regidora de Contractació Llum Sansaloni firma el contracte de l'obra
El projecte de la nova escola infantil es va redactar i aprovar en la passada legislatura dins del Pla PIP, el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva de la Generalitat, encara que l’adjudciació i posterior firma del contracte amb la constructora va tindre lloc poc dies després de la presa de possessió del nou govern municipal. L’import de l’obra és 621.071 euros IVA exclós. 
-