L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 2 de juliol del 2014

Les regidories de Joventut i Foment Local engeguen un projecte per facilitar als joves el coneixement de les possibilitats de formació i ocupació que ofereix la UE i els instruments per millorar-ne les condicions.



“Joventut, ocupació, formació i empreneduria en la Unió Europea” és el nom de la iniciativa que naix amb l’objectiu de millorar el grau de coneixement dels jóvens sobre els programes de formació i ocupació en la UE, amb una aposta seriosa per la mobilitat geogràfica.


Josep Llàcer, regidor de Compromís i responsable del programa, ha assenyalat com a objectius “fomentar el coneixement de la realitat internacional i augmentar les possibilitats de la joventut en aquest àmbit. El projecte de les dues regidories pretén buscar faena per a jóvens, però també aconseguir una formació bàsica i un desenvolupament personal i social”.
 

El programa permet a la joventut  i als joves emprenedors conèixer propostes, programes i bones pràctiques en l’àmbit de la formació de la UE i saber d’iniciatives europees que promouen l’accés a la innovació, el desenvolupament i la investigació, o  conéixer quin és el finançament per a posar en marxa nous projectes per part dels jóvens.

Les activitats previstes, segons explicacions del regidor Josep Llácer, són: Tallers de recursos per a l’ocupació i formació a Europa per a jóvens; Taller de Conversa; Fitxes per països amb informació d’interés i la Trobada de jóvens vallers per Europa.

El programa té un pressupost global de 13.600 euros (Personal vinculat al projecte, honoraris dels professors, materials fungibles...) i ha estat presentat a la Diputació que el subvenciona en  2.209,76 euros.

A hores d’ara s’estan desenvolupant els tallers de conversa en anglés i s’elaboren les fitxes per països. En passar l'estiu, serà el torn dels tallers de recursos per a l'ocupació. També s’està planificant la trobada de jóvens vallers per Europa i segons la disponibilitat dels interessats serà durant aquest estiu o en dates posteriors.