L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 25 de juliol del 2014

Som la tercera autonomia amb major saldo negatiu de l'Estat però tenim un PIB inferior, i la nostra situaci


Compromís a través del seu síndic i diputat Enric Morera ha remarcat que les dades de la balança fiscal han confirmat un fet indubtable i massa conegut: l’infrafinançament de la nostra terra des de Madrid, que paguem molt més del que ens donen i això suposa un espoli al nostra territori i fa que cada dia els valencians i valencianes som més pobres.

Morera, davant les dades de les balances fiscals fetes públiques el dimecres pel Ministeri d’Hisenda i que situen el País Valencià amb un dèficit fiscal de 2.018 milions d’euros, ha manifestat l’evidència “que la falta de decisió i de lideratge del President Fabra ens hipoteca i ens porta a l’empobriment i a una devaluació social molt greu”.

Compromís fa anys que ve denunciat aquesta situació de mal finançament, tant per banda dels governs de Madrid del PSOE com del PP i ara “les balances fiscals ens reafirmen en les nostres denúncies que estem davant una situació insostenible, que els valencians som contribuents nats als pressupostos de l’Estat mentre cada dia som més pobres. Som la tercera autonomia amb major saldo negatiu darrere de Madrid i Catalunya, però s’ha de tindre en compte que tenim un PIB molt inferior a eixos dos territoris, per la qual cosa la nostra situació és més greu”.

Morera ha denunciat l’empobriment de la comunitat i culpa a les polítiques de dreta i centralistes que ens han discriminat i ens discriminen claríssimament. Compromís demana “una reacció urgent per a reclamar allò que és just i que és nostre, els nostres diners, i reequilibrar la balança fiscal en vistes a millorar la situació del nostre poble”.

-