L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 12 de juliol del 2014

Un nou escàndol del PP valencià: Europa investiga la Generalitat per possible manipulació sobre el dèficit i el deute.



Ni contigo y sin ti tienen mis males remedios
La Comissió Europea vol saber si la presentació de dades errònies “de manera deliberada o per negligència greu” de la despesa al País Valencià comporta una tergiversació de les xifres a escala estatal. 

Per primera vegada la CE obre una investigació sobre un presumpte cas de manipulació de dades i, si es confirmen les sospites, podria aplicar sancions. El cas es remunta al maig del 2012, quan es van haver de revisar en un 0,4% les dades de dèficit del 2011 perquè Madrid i el País Valencià no havien registrat part de les despeses. 

La Comissió ha decidit d'obrir una investigació sobre presentació errònia de dades estatístiques a la “regió” de València, en paraules del portaveu de Fiscalitat i Lluita Antifrau de la CE, Emer Traynor, que ha destacat que el procés se centra exclusivament en la nostra comunitat i només en la despesa sanitària. 

L'any 2012, les autoritats estatístiques espanyoles van informar l'oficina europea, l'Eurostat, que el dèficit del 2011 s'havia de revisar a l'alça en quatre dècimes respecte a les xifres que s'havien donat anteriorment perquè s'havien descobert factures no comptabilitzades de les comunitats de Madrid i del País Valencià. 

L'agència europea d'estadística va analitzar la situació a Madrid i el País Valencià i va deduir que a Madrid era un “ajust excepcional”, però a la nostra terra es van detectar elements que van causar una “gran preocupació. Sembla que la Intervenció General de la Generalitat Valenciana va enviar sistemàticament informació incorrecta a les autoritats estadístiques estatals durant molts anys” diu el comunicat de la CE, que també lamenta que no es van declarar considerables despeses en matèria de sanitat. 

La Generalitat Valenciana diu que col·laborarà per solucionar els dubtes de la Comissió Europea i en un comunicat el govern valencià ha anunciat que esperarà a tindre els resultats de la investigació de la CE 'abans d'arribar a cap conclusió.
-