L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 26 d’agost del 2014

¿A l'octubre prospeccions petrolieres davant Tavernes? Compromís proposa referendums i que decidesca la ciutadania.

Àrea de les prospeccions al golf de València
Compromís proposará a totes les ciutats afectades per les prospeccions petrolieres que “facen i convoquen referèndums a la seua població, per tal que s’escolte la veu del poble i que siga la ciutadania la que decidisca si es poden fer certes coses que ens hipotequen el futur i ens posen en perill”.

La proposta l’ha llançada el sindic i portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, a la ciutat de Dénia on ha ha mostrat el suport de la coalició als moviments ciutadans que s’oposen a les prospeccions petrolieres en la Mediterrània i que són un perill per a l’ecosistema, el turisme i la pesca en les nostres costes. 

Morera considera que és la ciutadania la que ha de decidir si es poden fer o no es poden fer, postura aquesta última que defensa Compromís. “Volem futur, volem economia productiva, volem turisme, volem aigües netes i per això, el millor és que la ciutadania s’expresse en un referèndum sobre este atac a la nostra economia i a la nostra mediterrània. El nostre futur val molt més que les pobres almoines que puguen donar les multinacionals que s’enriquiran amb els nostres recursos naturals”

L’amenaça de les prospeccions a les costes valencianes es remunta a l’època del govern de Zapatero i cal recordar que per aquell temps, el PP valencià estava totalment en contra. Ara, qui autoritza és el govern de Rajoy, i mira per on, el PP valencià canvia de discurs i diu que no pot fer res front a les prospeccions. 

Compromís ha encoratjat al president de la Generalitat, Alberto Fabra, “a eixir de l’amagatall i presentar batalla als seus caps de Madrid. Si fa uns anys el PP estava en contra de les prospeccions, ara també haurien d’estar-hi en contra. Les nostres platges o les nostres Columbretes tacades de negre sí que serien un autèntic atac a les senyes d’identitat valencianes”. 



¿A l’octubre les primeres prospeccions?
El pròxim mes d’octubre era la data prevista per realitzar les primeres prospeccions petrolíferes davant les nostres costes, afectant Tavernes i la Safor. Unes prospeccions que està científicament acreditat produeixen danys irreversibles en la fauna marina.

Va ser el Govern de Zapatero del PSOE, qui ho va autoritzar amb dos reials decrets, 1774/2010 i 1775/2010, i ara ha estat reafirmat pel Govern de Rajoy del PP: la realització de prospeccions petrolíferes en l’àrea del Golf de València a les empreses MedOil i Capricorn Spain Limited (CSL) amb previsió d’iniciar-les a l’octubre de 2014. Les prospeccions es realitzarien a escassos 21,5 km de la costa de Dénia i a una distància poc major de les Illes Columbretes. 

Estudis en exploracions similars en el Mar del Nord han determinat com a danys la disminució del 35% per a les poblacions de peixos que viuen prop dels fons marins i més d’un 50% per a les espècies pelàgiques, aixi com afeccions a ous i larves de marisc i cefalòpodes, amb disminucions molt importants dels recursos pesquers.
I sobre l’aire plana acusacions a les empreses impulsores de no dir la veritat sobre les repercussions i efectes del projecte, perquè han fragmentat el projecte en tres fases: sondejos acústics, sondejos d’exploració i explotació comercial dels jaciments, si els hi haguera. El resultat queda clarament infravalorades en les gravíssimes conseqüències ambientals, i no es parla clar sobre els efectes negatius en l’activitat econòmica, tant pesquera com turística.

Joan Baldoví
 Fem un poc d’història 
 
El diputat Joan Baldoví, de Compromís, va defensar en el Congrés de Diputats ja fa mesos una Proposició No de Llei per evitar les prospeccions petrolieres en la costa mediterrània. Una proposició que seria votada en contra pel PP, amb majoria absoluta en la Càmara i que deixava la porta oberta a les prospeccions, encara que afecten negativament la costa valenciana. 

Després d’això, no li queien els anells al PP valencià per participar i recolzar les manifestacions convocades en Castelló contra el projecte de prospeccions en el Golf de València, un projecte que afecta els valldignencs i valldignenques. 

Cinisme pur i dur. El PP valencià es mostra contrari a les prospeccions al Golf de València, participa en les manifestacions en contra i al Congrés de Diputats de Madrid, com ens tenen acostumats en tantes coses, demostren que realment estan al costat de les empreses petrolieres i en són els més acèrrims defensors. 

Ara podeu escoltar i vore que deia sobre les prospeccions Esteban González Pons, diputat del PP, quan governava Zapatero. Sobren comentaris.
 




3 comentaris:

Anònim ha dit...

Estos dl PP i del PSOE son el mateix!!!
Ningú dels dos defensensen els interesos dels valencians!!
Sols pensen en el tant per cent q van a quedar-se despres d donar la concesio a una empresa amiga.
Que asco dona tot açò!!!!

UN JUBILAT ha dit...

Este es el conte de mai acabar,si governa el PSOE ens la clava diguent-nos que es bò,i el PP vota en contra i diu que es mal,si governa el PP també ens la clava diguent-nos que es bò, i el PSOE vota en contra i diu que es mal.Ací no hi-ha qui s'aclarixca,la bona qúestió es que a nosaltres ens agarra al mig i som els mes perjudicats.

Anònim ha dit...

Està clar que una torre de perforació petrolífera marítima porta riscos. Però també hem de pensar que actualment Espanya depèn del petroli estranger...de zones inestables actualment...i ja hem notat durant uns quants anys la pujada del cru i dels seus derivats. Volem gasolina barata, volem gas barat, volem moltes coses. I si el govern ho planteja bé podria inclús construir -se la torre en algun astiller espanyol...i implantar a una refineria per la nostra zona...i això son molts llocs de treball, tant directes com indirectes. I realment eixes torres són tan perilloses? Jo també sentia de menut que les centrals nuclear contaminaven...(sí, una vegada esgotat l'energia radioactiva del plutoni s'ha d'enterrar baix terra..però és ja material de baixa emissió...i no oblidem l'energia nuclear ens permet viure amb comoditat. També és cert que altres mètodes són "més netes", com la fusió, o les energies anomenades renovables...pero això per ara és un somni. (no es dii al món que per fabricar panells solars s'usa un material molt contaminant..a part que la seua eficiència és ridícula. (podria fer una tesis llarga sobre este tema, però no és la meua intenció. L'energia que mou al món és el petroli...i això és un fet. I Espanya necessita trobar eixe combustible.
De moment son sols prospeccions...amb danys mínims...tal vegada no és ni mitjanament rentable traure petroli...aixi que jo di deixaria fer eixes prospeccions...i també donaria el meu vistiplau a l'extracció de petroli. Segur que l'impacte mediambiental no és tan gran com ens fan creure.