L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 29 d’agost del 2014

Compromís demana a la Intervenció General de l'Estat que investigue les factures pagades amb el FLA


Compromís demanarà a la Intervenció General de l’Estat la investigació de les factures que ha pagat la Generalitat amb els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per comprobar si s’ajusten als requisits marcats per la llei.

El portaveu i sindic de Compromís, Enric Morera, ha assenyalat que “atès que ací no obtenim resposta, que ni els consellers responsables ni Fabra donen la cara, no donen explicacions i cada dia ens assabentem de més escàndols sobre els pagaments de factures diverses, des d’entrades als bous o al futbol, passant per vàters VIP de la Fórmula 1. Hem dubtat sempre que eixos pagaments es puguen fer amb càrrec al FLA i ara és el moment que el Govern Central diga alguna cosa, que no mire cap a un altre costat en este escàndol on s’han mogut quantitats molt grans de diners fora de control”.

Compromís considera que la participació de la Intervenció General de l’Estat en aquesta qüestió és “prioritària” perquè “s’han pagat moltíssimes factures no sotmeses a la fiscalització de la Intervenció de la Generalitat, en ser factures d’empreses i societats públiques, darrere de les quals, s’amaga també el pagament de dèficit públic fora de la fiscalització, la qual cosa és molt greu”.

Intervenció General ha de determinar si les coses s’han fet bé o no, i si no s’han fet bé, esbrinar les responsabilitats polítiques, civils i penals que comporten “si s’ha fet un mal ús dels diners públics”, indicava Morera.

El portaveu de Compromís en el Parlament valencià considera que els diners del FLA, “eren per a unes altres prioritats, per a pagar els proveïdors de l’Administració i solucionar problemes d’impagaments als dependents i altres qüestions prioritàries, però el Consell de Fabra ha optat per pagar factures d’empreses públiques a càrrec del FLA, fent un endossament, botant-se així el control de la Intervenció de la Generalitat i, per tant, demanem que l’Estat supervise si això ha estat correcte”.

-