L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 20 d’agost del 2014

Compromís qualifica d'incompetents als ministeris d'agricultura i exteriors davant la falta d'ajudes als cítrics valencians



L'oposició valenciana ha demanat al govern del PP de Fabra que explique les conseqüències del vet rus per al sector agrícola valencià. El conseller d’Agricultura, José Císcar, hauria d’explicar per quina regla de tres s’han deixat fora les ajudes europees per als cítrics i els caquis, un sector important de l’agricultura valenciana i quines són les conseqüències que tindrà en l’agricultura valenciana el vet rus. Cal recordar que el govern valencià del PP no s’ha reunit amb representants dels afectats. 

Davant aquesta situació, Compromís ha anunciat que demanarà “la preferència comunitària en les importacions europees perquè la incompetència dels nostres governants ha deixat sense cap ajuda als agricultors valencians pel boicot rus”.

Compromís s’ha referit amb el qualificatiu “d’incompetents” als ministeris d'agricultura i exteriors després de conèixer que els cítrics i part de la fruita d'estiu quedaran fora de les subvencions europees pel veto rus. “La Unió Europea no te en compte que Rússia negocia amb països amb els quals tenim acords preferencials i això causarà un gran prejudici en l'agricultura del nostre territori." 

Si la situació del camp és greu per si mateix, ara vindrà amb prou seguretat una crisi per la caiguda per la caiguda de preus “ perquè el govern no ha donat garanties econòmiques als agricultors" ha dit Compromís.