L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 31 d’agost del 2014

Els pensionistes valencians cobren 69 euros menys al mes que la mitjana espanyola



La pensió mitjana valenciana en les diferents modalitats (Orfandat, Incapacitat Permanent, Viduïtat, Jubilació...) és de 803,46 euros mentre que la mitjana estatal es de 872,48 euros. En poques paraules, els valencians perceben 69 euros menys en relació amb la pensió mitjana estatal. 

La Federació de Pensionistes i Jubilats de Comissions Obreres del País Valencià ha indicat que “els pensionistes valencians s'enfronten a una pèrdua de poder adquisitiu”. I això es produeix a pesar que la Seguretat Social va destinar en aquest mes d’agost la xifra de 8.042,9 milions d'euros al pagament de les pensions contributives, un 3,1% més que en el mateix mes de 2013, segons les dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. 

CCOO PV ha criticat que en l'actual context de crisi econòmica i amb els baixos nivells salarials de la majoria de les pensions, el govern del PP seguesca reafirmat que estan ben fetes una sèries de decisions imposades pel mateix govern entre les quals estan el copagament farmacèutic i les retallades generalitzades en els serveis municipals.

La Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO alerta sobre un fet: la consolidació d'una política econòmica i laboral sustentada en la desprotecció i la pèrdua de drets laborals i com a conseqüència una retallada dels recursos bàsics per als pensionistes més vulnerables, quan són el suport econòmic de milers de famílies.
-