L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 d’agost del 2014

Els valencians patim discriminació del govern de Madrid, segons la Càmera de Contractistes.


El País Valencià és la comunitat més endeutada d'Espanya, també està amb un atur dos punts superior a la mitjana i està en la cua en riquesa per habitant i per perspectives de creixement en el 2015. I estes afirmacions no son de la Cotorra. Ho diu la Càmera de Contractistes de València que, afirma, és la “fotografia de la discriminació que pateix de la C. Valenciana” i que fa que els valencians deixem de percebre 1.400 milions a l'any de l'Estat.



Cal tindre clar que el País Valencià:

- És l’antepenúltim en el repartiment de recursos econòmics per habitant
- És el 14 en l'accés a les inversions de l'Estat
- És l'únic territori amb nivell de desocupació superior a la mitjana que gaudeix de menys fons per a la lluita contra l'atur que la resta.
- Estem a 12,5 punts de la mitjana de les comunitats en renda per càpita.
- Aportem 394 euros més del que rebem de l'Estat
- Som l'única de les quatre autonomies que aporten més del que reben i a més és una autonomia “pobra”.
- La Generalitat arrossega el major deute d'Espanya en funció del PIB (34,8 %)
- Tenim la segona pitjor perspectiva de creixement econòmic en el 2015, l'1,5 %, enfront de la mitjana, l'1,9 %.


En condicions normals de solidaritat i si hi haguera interès per la igualtat autonòmica, qualsevol govern de Madrid estaria enviant diners Madrid per a remeiar la greu situació.Però els governs de Madrid, primer els de el PSOE i ara el del PP, tenen altres preferències i l’ajuda que en bona lògica haurien de donar-nos es tradueix en fets tan significatius com:

-Cada valencià rep 188’52 euros menys que la mitjana en finançament autonòmic
- Cada valencià rep 88’2 euros menys en inversió estatal.
- Cada valencià comptar amb 3’86 euros menys en fons per a polítiques d'ocupació. 



Tot això vol dir que el govern de Rajoy ens obsequia amb 280 euros menys per càpita que la resta d'espanyols. I la Generalitat no en té prou per a serveis bàsics de sanitat, educació o serveis socials, per a infraestructures i per a combatre la xacra de la desocupació.

A Madrid passen de nosaltres, els som indiferents, i açò es reflecteix en un fet massa clar últimament: els valencians som “invisibles” per al govern de la Nació, no existim, no parlem de nosaltres, ací no s’acosta ningú per a res. I això tampoc ho diem nosaltres: s'ha cansat de repetir-ho tota la premsa estatal, de dir com el Ministeri d'Hisenda es va preocupar d'explicar com quedava Madrid i Catalunya en la balança fiscal de les autonomies espanyoles i com es va oblidar del cas més sagnant entre les 17 autonomies: el cas valencià.



I s’haurà enfadat el Consell de Fabra? Igual sí, perquè sembla mentida, però el Consell es va abstenir en el Consell de Política Fiscal davant la imposició del límit de dèficit de l'1 % per a aquest 2014, un topall impossible de complir sense retallades. I si es fan les retallades de nou s’ engegarà el decret Vela: fre a la carrera professional de sanitaris i funcionaris, als sexennis dels docents, reducció salarial i acomiadament d'interins. O siga, la tomba política per al PP davant les eleccions autonòmiques de 2015.

Però sembla ser que a Rajoy i els seus ministres, els problemes valencians i fins i tot la perduda del govern de la autonomia, que donen per fet, els la porta fluixa: el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, no vol rebre als empresaris valencians, però el Govern de Rajoy ha complimentat, per dues vegades, als industrials catalans. 


És la radiografia del maltractament, de la discriminació del govern de Rajoy, del PP, als valencians i valencianes que ha confeccionat per la Càmera de Contractistes. I Montoro sense voler escoltar els empresari valencians abans que la deterioració siga irreversible. Sembla ser que ara jo no tenim cap glòria que oferir a Espanya.
-