L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 14 d’agost del 2014

Festival Sete Sóis Sete Luas: Avui Giualiano Gabriele & Jacaranda tanquen el festival



Giuliano Gabriele, músic i compositor, ha creat un parell de grups, ha estat director artístic de diversos festivals de música i teatre. Ha actuat a Itàlia i diversos països i al Festival Folk di Castelliri. 

Va iniciar els estudis d'acordió als 11 anys i s'ha format al costat d'artistes com Marc Perrone, Riccardo Tesi, Ambrogio Sparagna, Norbert Pignol, Kepa Junkera.

Aprofundeix en la música tradicional del centre i sud d'Itàlia i després, gràcies als seus orígens francesos, es dedica a la música del món. La passió per la música popular porta Giuliano a estudiar les diferents tècniques de la gaita, del tambor il cant tradicional, cosa que li permet dedicar-se a la composició i als arranjaments de les seues cançons originals. 

Giualiano Gabriele ens ofereix un camí pel repertori tradicional del sud d'Itàlia que, a partir del ritme de la tarantella, interactua amb experiments amb altres ritmes del Món. Alternant entre l'antic i el modern, la contaminació musical dóna vida a composicions originals i arranjaments, construïts sobre les cadències del sud i les harmonies del nord europeu. És el creador del projecte, autor de les cançons i veu, acordió, gaites i pandereta el músic Giuliano Gabriele, col·labora amb artistes de l’escena del folk internacional com Ambrogio Sparagna i l’Orquestra Popular Italiana della Musica de Roma, Francesco de Gregori, Enzo Avitabile, Tammuriata Rock, Modena City Ramblers i amb alguns gegants com el gaiter Hevia (Astúries) i Carlos Núñez (Galícia). 

El grup de companys – Jacaranda – itinerant el forma: Lucia Cremonesi (viola, violí); Diego Makin ( baix, contrabaix); Eduardo Vessella (bateria, percussió) Gianmarco Gabriele (tambor conjunt, programació), Michele Bucciarelli (guitarra acústica i clàssica) i Giuliano Campoli (ciaramella i gaita)


AVUI HEM GAUDIT DEL CONCERT DE LAUSITANIA 7SOIS ORKESTRA


Com s'ha explicat en el concert la Lausitania 7Sois Orkestra és una producció pròpia del Festival Sete Sóis Sete Luas, que va invitar els components, els quals van decidir la línia a fer en un stage a Portugal. I el resultat ho hem vist aquesta nit: un mestissatge musical a partir dels sons tradicionals de la península i del Brasil, principalment, que ha estat la base principal del concert, encara que hi hagut incursions -poques- a musiques d'altres zones com la dansa bretona oferida quasi al final.


Com explicava Efren Lópex (L'Ham de Foc) eixe laboratori en que es converteix l'orquestra, ha permés una experiènci i sintetitzar diverses tradicions musicals: hem pogut escoltar unes "seguidilles" valencianes (ens han semblat a l'estil de Carlet), també cançó tradicional catalana "Hi havia tres ninetes" i fins i tot una cançó tradicional eivissenca (Jo tenc una enamorada) que va enregistrar el grup UC en el seu album "UC. Cançons d'Eivissa) al costat de cançons tradicionals portugueses i brasileires, amb altres creades expressament per a la gira, com la peça musical dedicada al que va ser president d'honor del festival, el premi Nobel, José Saramago, a qui el festival deu el nom, prestat dels personatges d'una de les seues obres "Memorial del convent". 
 
 
En resum, un recital amb peces de sempre, peces noves nascudes de la interacció dels músics i les diferents cultures musicals. La Luasitania 7 Sois Orkestra ha nascut com un viatge de destinació desconeguda, com una reflexió musical de la península Ibèrica, lloc de pas i de convivència per a moltes cultures. 
 
 
I dirigint l'ensemble multicultural, el valencià Efren López, al costat de Sofia Nedie (contrabaix) i Joana (veu i gaita) de Portugal, Cacau (veus, guitarra) del Brasil i Aleix Tobias (percussions) de Catalunya.
-