L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 13 d’agost del 2014

Les enquestes del mateix Consell del PP ja donaven la majoria a l’oposició abans del 25 M. Els valencians majorment volen un canvi de govern en la Generalitat.



El Consell del PP ha estat durant anys guardant uns estudis d'opinió que no preguntaven per la intenció de vot, però sí donaven informació exacta sobre la valoració i preferència dels partits.
Des del 2004 el govern valencià del PP s'havia negat a informar dels estudis i ara, sobre la base d'una pretesa transparència, ha publicat l'estudi del 2013, que deixa clar perquè no els va informar en el seu moment. 

L'enquesta de maig del 2013, sabuda ara en estiu, ha enfadat l'oposició quan ha sabut que es preguntava si es considerava al tripartit (PSOE, Compromís, EU) «catalanista», «independentista» o «radical». L'oposició considerava que es volia introduir en la població la por a un canvi de govern, però les respostes revelen que, encara que el PP vol usar aquest tema, però una àmplia majoria de valencians ho tenen clar i no tenen por a un gir d'esquerres en la Generalitat, ans al contrari el desitgen. 

El sondeig té més d'un any. Ara s’han donat els resultats del 25 M que han introduït alguns canvis, però ja es veia que hi havia un canvi de tendència i que la majoria vol un canvi, ratificat eixe 25M amb la perduda de 24 punts pel PP. 

També hi havia la pregunta de si un govern tripartit promouria l'independentisme: el 58,1 % deia que no, enfront del 26 % que opinava que sí. Una altra pregunta era si el govern seria catalanista, amb un 63,4 % que no ho creia i un 23,1 % que sí. I una dada important: per al 50’2% preferia el tripartit per a un canvi que veu necessari enfront de 35’7 % que s'oposava. Resultats que desfan els discurs de la por que practica el PP. 

El sondeig de maig de 2013 és l'únic publicat enguany pel Consell del PP, malgrat que se’n farien quatre, un per trimestre. També preguntaven la valoració del Consell i pel president Fabra. El 57,6 % tènia una opinió mala o molt mala de la gestió del Consell del PP i només el 7,1 % la veia bona. Sobre Fabra, el 46,9 % valorava la seua gestió com a roí o molt roí; un 32,3 % de regular, un 12,4 % de bona i només l'1,1 % com molt bona. I només a un 1 % dels valencians li inspirava Fabra molta confiança i al 44,9 % no li en donava cap. 

Sobre l'oposició, el 64,5% qualificava de mala o molt mala la tasca d'oposició dels socialistes, i menys dura l'opinió que tenen sobre Compromís i EU. Fins i tot Compromís apareix com el segon partit (13,4%) que millor defensa els interessos valencianes per darrere del PP (19%). 

L'opinió dels valencians sobre la gestió del Consell en diferents àrees era demoledora. En Sanitat (60,9 %), Justícia (58,8 %), ajuda a la desocupació (59,2 %), Educació (64,7 %) o Serveis Socials (49,5 %), la majoria de la població afirmava que s'ha empitjorat molt. L'aparició de l'enquesta en ple estiu ha despertat les crítiques de l'oposició. 
El diputat de Compromís, Fran Ferri, va dir que les enquestes realitzades amb diners públics confirmen les campanya a favor dels interessos del PP. “És inacceptable que el PP des del 2010 s'haja gastat 663.000 euros en enquestes que intenten desprestigiar a les altres opcions polítiques. Queda clar que la ciutadania no creu en les cortines de fum del PP i veuen necessari un canvi de govern”  va dir Ferri.