L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 5 d’agost del 2014

Miguel Pajares, religiós de l'Hospital St Josep de Liberia, amb el qual col·labora l'ONG Solidaritat amb el Tercer Món-Tavernes pot estar infectat per l'ébola.

Miguel Pajares, a l'esquerra
El religiós espanyol, Miguel Pajares, membre de l'ordre de Sant Joan de Déu, roman incomunicat en l'Hospital St. Joseph de Monròvia (Libèria) a l'espera de conèixer si té l'Ebola, al costat d'altres quatre treballadors del centre.

El religiós manté des de fa anys una relació amb Tavernes a través de l'ONG Solidaritat amb el Tercer Món, que com hem informat en el seu moment, porta més d'una dècada col·laborant amb l'hospital aportant material sanitari, com ha sigut el electrocardiograf enviat a l'hospital en la passada campanya.

En aquests moments el religiós està a l'espera de saber si està infectat pel virus de l'Ebola, i en Tavernes entre els membres i col·laboradors de l'ONG Solidaritat amb el Tercer Món se segueix amb atenció qualsevol novetat que arriba des de Libèria i, sobretot si fa referència al germà Pajares.

El religiós va visitar Tavernes per a conèixer i donar les gràcies als seus col·laboradors, explicant la realitat de l'hospital on va dir “falta de tot”, com ha recordat a la premsa Vicent Boscá, secretari de l'organització valenciana. Els voluntaris de Tavernes que s'han desviscut en moltes ocasions per a enviar medicaments i material sanitari a l'hospital de Libèria, tenen ara centrada la seua atenció en Miguel Pajares i demanden a l'Estat Español la seua repatriació, indicava Amadeo Fons, vicepresident de l'ONG i metge al seu torn, recordant que a Libèria la situació està molt malament. 

En l'hospital St Joseph hi ha en aquests moments sis aïllats, entre els quals es troba Miguel Pajares, i se'ls ha extret sang per a ser analitzada i determinar si han sigut infectats del virus. De moment, ningú, excepte personal sanitari liberià, té accés a l'hospital St. Joseph. 

Amadeo Fons i Vicent Boscá, que mantenen contacte habitual amb Miguel Pajares, han confirmat que els últims correus expressaven una gran preocupació del religiós perquè augmentava la presència de l'Ebola i es complicava la situació.

L'ONG Juan Ciudad, organització dels germans de Sant Joan de Déu, ha informat que l'estat de salut de Pajares, de 75 anys, havia empitjorat i patia febre molt alta. El religiós, natural de la Iglesuela (Toledo) i capellà de l'hospital que dirigeix l'ordre Sant Joan de Déu, va arribar al continent africà en la dècada dels 60, i manté des de fa anys una relació fraterna amb l'ONG Solidaritat del Tercer Món de Tavernes.
-