L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 4 de setembre del 2014

Als despatxos de Conselleria no fa calor. A les aules sí, molta calor.


La normativa vigent de seguretat i salut laboral estableix un màxim de 27 ºC en espais tancats però ahir, primer dia de clase, més d'un centenar de centres van impartir classes amb temperatures en les seues aules d'entre 30 i 35 ºC.

Els sindicats STEPV, CSIF i i CC OO denunciaran avui davant la Inspecció de treball les elevades temperatures de les aules i sol·licitaran l'ajornament de les classes fins que la temperatura siga l'exigida per la llei. S'anima als pares a dur els fills als centres escolar si l'Administració no ajorna les classes. 

Les reclamacions per la calor es van registrar principalment en l'àrea metropolitana de València, en les comarques de la Costera i la Ribera, i en la província d'Alacant, on en les aules d'alguns centres s'aconseguien els 35 graus de temperatura.

El STEPV va realitzar ahir una enquesta en 200 centres escolars: el 96 % tenien més de 27 ºC en les aules, en el 35 % entre 27 i 30 ºC i el 65 % restant les temperatures no han baixat dels 30 ºC.

Algunes AMPAs han comprat ventiladors per a fer front a la calor i altres han sol·licitat a Educació la instal·lació d'aires condicionats. Els directors d'institut diuen que el problema en ESO i Batxillerat, on les classes en alguns centres acaben a les 15 hores o segueixen a la vesprada, els problemes de la calor s'agreugen.

Fonts de la Conselleria d'Educació han llevat importància al fet i asseguren que el curs passat (segons l'Agència Estatal de Meteorologia), va fer més calor que ahir durant la segona i tercera setmana de setembre i aconsellen no instal·lar refrigeració en les aules per a evitar problemes de salut com l'asma o la legionel·la.
-