L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 6 de setembre del 2014

Compreu ja els tapons de les orelles per a l’estiu que ve: Els banyistes de la nostra costa escoltaren les explosions de les prospeccions sísmiques per a cercar petroli .

Zona d'afecció de les prospeccions. El soroll de les explosions arribara a les costes.
José Antonio Raga, catedràtic de la Universitat de Vàlencia, ha afirmat que "si s'aproven les prospeccions sísmiques per a cercar petroli o gas natural sota l'aigua en el Golf de València, els banyistes que estiguen bussejant van a escoltar i sentir les explosions".

Més clar aigua. I amb rotunditat es va expressar en la conferència sobre les prospeccions petrolíeres en el marc del "Desè seminari europeu sobre mamífers marins" que es duu a terme a València.

La professora Natacha Aguilar, de la Universitat de La Laguna de Tenerife, va indicar que "l'expansió del so arribarà fins i tot fins a Columbretes, que compta amb la protecció de reserva marina". I és que, com explicava, en fer les prospeccions, la potència és tan forta que fa bullir l'aigua, amb un so que aconsegueix els 240 decibels.

Impacte negatiu en el turisme i repercussió greu sobre la biodiversitat marina: canvis de comportament, desviació de rutes migratòries, dofins encallats en l'arena i greus conseqüències per a l'activitat pesquera, segons aquests experts. A més, si es confirma l'existència d'hidrocarburs, les perforacions es fan amb un sistema que es denomina "contaminació crònica", perquè aquesta és inevitable.

Tal com hem vingut informant, potser siga el pròxim mes, octubre, quan comencen les primeres prospeccions petrolíferes davant les nostres costes, afectant Tavernes i la Safor. Unes prospeccions que està científicament acreditat produeixen danys irreversibles en la fauna marina. 

Va ser el Govern de Zapatero del PSOE, qui ho va autoritzar amb dos reials decrets, 1774/2010 i 1775/2010, i ara ha estat reafirmat pel Govern de Rajoy del PP: la realització de prospeccions petrolíferes en l’àrea del Golf de València a les empreses MedOil i Capricorn Spain Limited (CSL) amb previsió d’iniciar-les a l’octubre de 2014. Les prospeccions es realitzarien a escassos 21,5 km de la costa de Dénia i a una distància poc major de les Illes Columbretes.

I sobre l’aire plana acusacions a les empreses impulsores de no dir la veritat sobre les repercussions i efectes del projecte, perquè han fragmentat el projecte en tres fases: sondejos acústics, sondejos d’exploració i explotació comercial dels jaciments, si els hi haguera. El resultat queda clarament infravalorades en les gravíssimes conseqüències ambientals, i no es parla clar sobre els efectes negatius en l’activitat econòmica, tant pesquera com turística.
-