L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 25 de setembre del 2014

Compromís se suma en Brussel·les contra les prospeccions petrolieres


Jordi Sebastià en el centre de la imatge

Jordi Sebastià, eurodiputat de Compromís, ha criticat en l'acte celebrat per Acción Global en l’Europarlament les prospeccions petrolieres a Canàries en considerar-les, “absoletes i caduques dins d'un model energètic contaminant i completament erroni”.


L'eurodiputat de Compromís ha declarat la seua preocupació pel que considera un “problema crònic en fase aguda que pot causar un efecte dòmino i estendre's” i avisava davant la possibilitat que altres projectes petroliers es desenvolupen tal com ha anunciat el govern de l'Estat espanyol contradient les directrius europees i que podrien afectar el Golf de València i les Illes Columbretes, recentment nomenades LIC, o altres zones com la d’Alborán. 

Compromis, segons paraules de Jordi Sebastià, davant l'amenaça d'aquests projectes a les costes, al turisme i als fons marins, aposta per “un nou paradigma energètic més eficient i respectuós amb el medi ambient per l’interès general i per a garantir la diversitat natural en el nostre entorn”.

L'eurodiputat de Compromis juntament amb altres eurodiputats d'esquerres ha signat un manifest per la protecció de les reserves naturals de Canàries i ha constituït grups de treball amb les associacions i plataformes que han participat en l'acte de protesta.

Cal indicar que Primavera Europea, nom amb que es va presentar Compromís al parlament europeu, ha organitzat per al pròxim 15 d'octubre un acte en el Parlament Europeu on participaran els afectats pel Decret de les Renovables per a “evidenciar la solvència i la viabilitat d'altres models energètics més nets i amb gran capacitat de generar llocs de treball”.