L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 de setembre del 2014

El Llibre de Festes 2014 ja és al carrer


 
El llibre oficial de les Festes Majors de Tavernes ja és al carrer. El llibre és de forma quasi quadrat amb portada d’Òscar Félis Palomares, disseny i maquetació de Raül Gil, de La Veu Comunicació i impressió en “Set i Set Impressors”. L’edició corre a càrrec de l’Ajuntament de Tavernes. 

El llibre s’inicia, després de l’Himne de Tavernes, amb la salutació de l’alcalde Jordi Joan, i la regidora de festes, Pilar Altur, i tot seguint tenim la foto oficial de la corporació vallera i la relació de membres que la formen. 

En l’apartat de col·laboracions la primera que trobem és l’explicació de la portada del llibre feta per l’autor, Òscar Felis, que serveix d’entrada a la part temàtica del llibre, la música, essent eixa disciplina artística el nucli i motiu de la majoria dels articles, que inicia “Som del poble: fem poble i som poble” de la Junta Directiva de la SIUM, per continuar amb un relat per la història de la nostra banda que efectua el que va ser durant molts anys director Eduardo Arnau sota el títol “La música com a impulsora de la cultura social a Tavernes de la Valldigna”. 
 

El compositor Omar Sala ens dóna la seua visió personal sobre els diferents estils musicals en l’article “Mira més enllà del que escoltes” i el jove pianista José Andrés Mazarrota ens explica les seues vivències musicals, una tradició molt arrelada a la família, i també els seus estudis sobre l’obra pianista del valler Antoni Vercher, fill predilecte de Tavernes, recentment desaparegut. 

Llorenç Talens Garcia ens conta les seues vivències musicals des del món del rock a l’article “El rock de la Vall, una música amb denominació d’origen” on podem assistir al naixement d’alguns dels grups actuals mentre Luis de Galera s’endinsa en l’aspecte músico-històric de les bandes de cornetes i tambors i ho fa a traves de la història de les formacions existents a Tavernes entre el 1966 i el 1984, principalment la que era coneguda popularmet com a “banda del Maño”. 

El "Grup de Balls Populars La Vall de Tavernes” està representat a través d’un article de Juanjo Espí on plasma el treball, la lluita i les dificultats del grup per continuar la seua tasca.
 

Un apartat dedicat a les activitats de les escoles municipals d’arts plàstiques narrada per la professora Margarita Ferrandis, i sobre l’Escola d’Adults Bolomor, escrit per l’equip de mestres i la junta directiva, acaba el capítol de col·laboracions per endinsar-nos amb el Ral·li fotogràfic i les fotos premiades el 2013 i tot seguit un recull de fotos “en el record” sobre temàtica musical. 

El llibre, com no, compta amb la programació completa dels actes de festes i el tanca la secció comercial, també grans protagonistes perquè el llibre al cap i a la fi es financia de les aportacions de les propagandes. 

Bones festes a tots i totes us desitgem l’equip de la Cotorra de la Vall.
-