L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 10 de setembre del 2014

El STEPV vol que se suspenguen les classes davant la forta calor que s'espera a partir d'avui.

Demà anuncia més calor, i més augment els pròxims dies per l’entrada de vent de ponent. I davant d’aquesta circumstància el STEPV, sindicat majoritari a educació, ha animat les direccions dels centres educatius a suspendre les classes i a informar els pares i mares d'aquesta mesura.

Les condicions que s’esperen demà dijous, segons un comunicat del sindicat, “farà impossible l'activitat docent, no només a les aules sinó també en el pati o altres llocs que no disposen d'aire condicionat”.

El STEPV recomana “que se suspenguen les classes” i que els directors informen de la decisió a les direccions territorials perquè així els directors queden eximits de qualsevol responsabilitat en cas que algun alumne o docent tinga problemes de salut per les altes temperatures. 

Eixa comunicació trasllada a l'administració la responsabilitat de respondre i, en cas d'ordenar la immediata represa de les classes, serà la direcció territorial la responsable de qualsevol problema en el centre educatiu en aquestes condicions, i no de la direcció del centre.

Tot això ve després que el Sindicat haja tingut constància de casos d'afectacions a la salut de l'alumnat i del professorat per la calor en els centres com ara desmais, vòmits, marejos, obstrucció de vies sudorípares i inflamació d'ulls, entre d'altres.

També entre els alumnes dels centres educatius de moltes comarques corre el missatge per les xarxes socials que diu que no assistir demà a les classes és una forma de 'cridar l’atenció de la Conselleria.

I afirmen que no solament serà una forma de cridar l'atenció de la Conselleria per les elevades temperatures – per avui dijous s’esperen temperatures de 36 graus i una sensació de 43 graus en les aules per la humitat- sinó també pel fet que s’està infringint les lleis de sanitat.