L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 1 de setembre del 2014

Els centres educatius públics valencians han perdut 3.129 professors en els últims cinc anys.

Avui comença el curs escolar, i segons les últimes estadístiques del Ministeri d'Educació van ser 49.725 professors els que van impartir classe en els col·legis i instituts públics del País Valencià l'any passat. Fa només cinc anys i sense les retallades dutes a terme pel PP en el col·lectiu, eren 52.854 professionals, o siga hi ha hagut una pèrdua de 3.129 professors en el sistema públic valencià.

Però la supressió podria ser major perquè cal tenir en compte que no s'amortitzen les places de jubilats i s'ha congelat la taxa de reposició, i açò implica una perduda sobre els 1.000 professors menys cada any, amb la qual cosa serien més de 5.000 les places eliminades, una xifra que ja va anunciar el diputat de Compromís, Josep Maria Pañella i que també ací vam informar:
 

El descens de professors en els col·legis i instituts públics contrasta amb l'augment registrat en el sector privat. Així, els centres concertats i privats han guanyat 4.500 docents en cinc anys en passar dels 17.272 professionals de l'exercici 2009-10 als 21.772 de l'any passat. 

Els sindicats del sector indiquen que tot entra dins d'una estratègia per a desprestigiar el sector públic i potenciar a l'escola concertada i privada.

El Consell licitarà enguany els batejats com a Centres d'Iniciativa Social (CIS), on empreses privades rebran sòl públic de forma gratuïta a canvi de construir un centre privat concertat i d'explotar-ho durant 75 anys pagant un cànon anual.

L'empresa pública Ciegsa, constructora dels centres, està en fallida amb un deute acumulat de 2.600 milions i per tant, el Consell ha pres aquesta mesura que diuen servirà per a mantenir un estàndard d'infraestructures però amb la qual cosa, segons els sindicats, s'afavoreix al sector privat formant tot part d'una mateixa tàctica.