L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 23 de setembre del 2014

Es lliuren les 88.686 firmes de la Iniciativa Legislativa Popular sobre RTVV. L'escriptor de Tavernes Rafael Chirbes critica durament el president Fabra


Rafael Chirbesen un programa de la 2
L’escriptor de Tavernes, Rafael Chirbes, va criticar durament al president de la Generalitat, Alberto Fabra, del PP, en l’acte de lliurament de firmes de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la reobertura de Canal 9.

Rafael Chirbes va intervindre en l’acte de presentació de les 88.686 signatures que formen la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per la reobertura de Canal 9, una proposta que va náixer de partits, sindicats i organitzacions socials. Ahir es van registrar les firmes en les Corts Valencianes als quatre mesos de l’inici de la campanya.

Chirbes, un dels 19 membres de la comissió promotora, va dir que “la societat valenciana ha arribat a un punt del qual no hi ha tornada amb el projecte Fabra de desmantellament de la comunitat” i deixar-la sense televisió amb llengua pròpia. “El tancament no representa el que vol la societat valenciana. Es una colla de Madrid la que està per la destrucció cultural i l’asfixia economica”. 

Les caixes amb les signatures
L’escriptor valler, dues vegades premi de la Critica, va dir que Fabra és un “descervellat” i el va acusar de mentir en la justificació econòmica amb un tancament “d’estat d’excepció” i de “camisa blava falangista” al temps que recordava que Ceuta, Melilla i Extremadura tenen televisió.

La ILP insta al Consell a presentar a Les Corts, en un termini màxim de sis mesos, un projecte que concrete la recuperació de la RTVV com a servei públic, tal i com s’estableix a la Carta Europea de Llengües Regionals i Minoritaries que ha estat ratificat per Espanya.

Les firmes seran comprovades per la Junta Electoral en el termini màxim d’un mes en sessió publica i tot seguit la iniciativa s’envia a la Mesa de las Corts perquè ordene la publicació com a proposició de llei, siga remesa al Consell i es promoga el debat en les Corts Valencianes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sí, reivindiquem una televisió en la nostra llengua, és a dir, la dels catalanoparlants. Reivindiquem-la per als pocs valencians que mai no ens hem avergonyit de ser-ho ni hem tingut que recórrer a la polsegosa definició de la Real Acadèmia de la Llengua Espanyola sobre el nostre idioma per a defensar-lo. I reivindiquem-la perquè sempre, i sols, hem demanat expressar-nos com la mare que ens va parir, ara que està tan de moda el pardal franquista i antiavortista (això diu ell) de Gallardón, líder d’una àmplia capa de la població paleta i de la “pata del macho” (Heu llegit les últimes enquestes sobre intenció de vot en les municipals d’Alacant amb la candidata Supermafiosa Sonia Castedo...?) Hmmm... no tenim remei, ens mereixem el pitjor, sí, per immorals i desllavassats.
I és que quelcom que es tornès a semblar a la barbàrie del difunt Canari Vell (C9) seria això, ni més ni menys, una monstruositat, perquè el caixó foll valencià era una criatura espantosa. A pasturar els fabregats i les paelles russes i els garcies gimenos i els caretos del seus presentadors estrella, i no tan estrella, i dels programadors de continguts. Bufffff... quina catarsi! Doncs, si no engendrem un medi regit per l’honestedat i la pluralitat, no s’ho val. Vinga, enterrem l’antic avortament, amb els seus progenitors, i dediquem-li un brindis a la nostra salut mental col•lectiva, que la tenim a l’UVI, cavallers.