L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 2 de setembre del 2014

La plataforma per l’ensenyament públic Safor-Valldigna se’n fa ressò de la problemática per l’avançament del curs escolar.



La plataforma per l’ensenyament públic Safor-Valldigna n’és conscient de tota la problemàtica que ha suposat l’avançament del curs escolar, tant a primària com a secundària, per al 3 de setembre. 

Aquest inici ha estat caòtic, sense temps per a l’organització dels centres, ni dels horaris, ni del professorat, amb decrets fonamentals que han eixit a finals d’agost i amb l’aplicació, a correcuita, d’una llei imposada que neix sense el recolzament de la comunitat educativa. A més a més, la plataforma és sensible a les queixes del sector hosteler, que ja va veure com l’avançament dels exàmens de setembre a juliol va suposar una minva en el turisme, i que aquesta nova idea d’avançar el començament del curs ha estat nefasta per al sector turístic. A açò li hem de sumar que els resultats els estudiants han estat molt pitjors que quan es feien els exàmens en setembre. 

També hem de dir que les altes temperatures que estem sofrint impossibilitaran el normal desenvolupament de les classes i que açò afectarà al rendiment escolar on haurem de suportar temperatures superiors a les permeses per a fer classe. 

El govern valencià i la Conselleria d’Educació continuen aplicant polítiques antipedagògiques, destrellatades i sense cap sentit, sumades a la pèrdua de drets laborals del professorat, supressions, barracots, acomiadament de professorat, tancament de col·legis, atac a l’ensenyament en valencià, mercantilització i privatització continuada de l’educació, etc, etc. En definitiva, un atac continuat i sistemàtic a l’educació pública i en valencià. 

Per tot açò, la Plataforma anima els centres a fer accions (concentracions, murals reinvindicatius, etc, per al 3 de setembre on es faça palés i es pose de manifest l’oposició ferma a estes polítiques antipedagògiques. El 6 d’octubre s’insta a fer concentracions i a llegir manifestos a favor de l’ensenyament públic i per la recuperació dels nostres drets, en commeració pel Dia mundial del Docent. 

A més a més, queda oberta la possibilitat d’una vaga en tot el sector docent i a nivell estatal prevista per al mes d’octubre, així com un dia de lluita per l’ensenyament públic en el marc de les Marxes per la Dignitat que será el dia 27 de novembre, amb assemblees, tancades i concentracions als centres.
 
- Nota remesa per la plataforma per l’ensenyament públic Safor-Valldigna