L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 10 de setembre del 2014

La sanitat pública valenciana a la cua de l’Estat i amb pitjors serveis sanitaris. Compromís reclama la compareixença del conseller Llombart en Les Corts.



La Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP) ha tornat a situar a la sanitat pública valenciana, dirigida pel conseller Manuel Llombart del PP, en l'últim lloc del llistat autonòmic.

Després d'analitzar i contrastar 25 indicadors generals la FADSP ve a dir-nos que la sanitat valenciana té difícil arranjament: la gestió sanitària valenciana ocupa l'últim lloc en deu dels onze anys analitzats des què van començar a elaborar-se aquests informes.

L'estudi donat a conèixer aquests dies revela que la xarxa pública valenciana solament aconsegueix 46 dels 98 punts que seria la màxima nota i se situa a 36 de diferència de l'autonomia millor valorada, que és Navarra amb 82 punts. Per la cua, trobem que la sanitat de Canàries és la segona pitjor durant els últims sis anys, amb solament un punt més de la valenciana.

La Federació indica que encara que és evident que les retallades han afectat a totes les comunitats, segons l'interès dels seus governants per preservar la sanitat pública han sigut els resultats finals. O siga, els dirigents valencians del PP no han tingut molt interès, segons aquestes paraules de la FADSP. 

Compromís ha registrat una petició de compareixença del Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, en Les Corts després de què l’Informe de la FADSP ens diga novament que som el pitjor de l’estat. 

Compromís vol que el conseller Llombart explique “perquè la sanitat valenciana, durant deu anys s’ha situat en la cua de la sanitat espanyola, segons demostra any rere any l’anàlisi d’esta organització independent”. I ha afegit “el govern del PP ens situa com la pitjor sanitat de tota Espanya i açò, òbviament té unes causes i està relacionat amb què els diners que haurien d’anar a la sanitat pública es desvien per a interessos privats”. 

Compromís indica que l’estudi demostra que les privatitzacions perjudiquen la qualitat assistencial que reben els ciutadans “perquè els diners públics no són destinats primordialment al benestar dels pacients sinó que acaben omplint les butxaques dels empresaris amiguets d’aquells que estan en el poder”. 
-