L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 5 de setembre del 2014

L'Ajuntament explica als joves el nou programa de la UE "Erasmus +"




La tècnic de Joventut i de Servei Europa Jove - Joventut Eurodesk de l’Ajuntament de Silla, Susanna Morant Peacok, i el regidor de Joventut i Foment de Tavernes, Josep Llácer, van ser ahir els encarregats d’explicar el programa “Erasmus +” aprovat pel Parlament Europeu i que va entrar en vigor el passat 1 de gener per al període 2014-2020. 

El regidor Josep Llácer, de Compromis, va assenyalar entre els objectius del programa “finançar associacions transnacionals entre institucions i organitzacions educatives, de formació i juvenils, amb l’objectiu de fomentar la cooperació i formar un nexe entre el món de l’educació i el del treball”. Amb tot, una finalitat important "es millorar i desenvolupar les competències, habilitats i coneixements dels joves europeus i sobre tot en relació a la Unió Europea".
 

Com es va explicar, el nou programa “Erasmus +” s'emmarca en l'estratègia Europa 2020, en l'estratègia Educació i Formació 2020 i en l'estratègia Rethinking Education i suma les iniciatives d'educació, formació, joventut i esport. En matèria educativa comprén els nivells: escolar, formació professional, ensenyament superior i formació de persones adultes. 

Com a novetat, “Erasmus +” integra programes existents com Programa d'Aprenentatge Permanent i programes d'educació superior de caracter internacional: Mundus, Tempus, ALFA, Edulink a més del Programa Joventut en Acció. 
 

El programa se centra en l'aprenentatge formal i informal va més enllà de les fronteres de la UE, amb vocació d'internacionalització obrint-se a tercers països amb l'objectiu de millorar les capacitats educatives i formatives de les persones per a facilitar l’ocupació d'estudiants, professorat i treballadors i treballadores. 

L’acte, organitzar per les regidories de Foment i de Joventut, a tindre lloc al Saló de Plenaris.
-