L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 9 de setembre del 2014

L’Ajuntament neteja amb els seus mitjans part del llit del Vaca i del Vadell, una responsabilitat que és de la Confederació, a la qual li ha pagat una taxa per el permís de neteja.


 Josep Llácer, regidor de Compromís responsable d’Infraestructures Agràries, ha confirmat que l’Ajuntament ha dedicat tot el personal i mitjans que li ha estat possible a la neteja de rius i barrancs, encara que recordava “no és una responsabilitat ni obligació nostra sinó de la Confederació Hidrogràfica, però aquesta no ha actuat per a res en el nostre terme”.   

El regidor també assenyalava que Tavernes “no ha rebut cap ajuda material, ni humana ni en maquinària de la Confederació", l'entitat estatal que és la responsable i té les competències en aquesta neteja. Llacer ha indicat que "l’Ajuntament ha actuat dins de les nostres possibilitats per fer una faena de la Confederació, i damunt li hem pagat una taxa pel permís per poder netejar i desbrossar, a pesar que són ells qui ho haurien de fer". 


Les tasques de neteja del riu Vaca s’han dut a cap en zones del riu situat entre l’assut i el terme de Benifairó, al voltant de la zona pròxima a l’ecoparc, mentre que entre Tavernes i Xeraco s’han netejat zones del Tol·lo.


Una atenció especial ha tingut el riu Vadell i els ponts que el creuen en la zona al voltant de la Casa Verda. Aquesta zona és una de les més problemàtiques del terme de Tavernes en ser el lloc on conflueixen el Vaca i el seu afluent el Vadell, i es habitual en grans pluges que es produesquen inundacions localitzades.

El regidor ha indicat que les tasques les han realitzat els homes de la brigada municipals, també els contractats del SEPE i s’ha comptat amb l’ajuda de maquinària en els llocs on aquesta era efectiva.



Sr. Vidal, asessor,  ¿I del Pla de la Diputació, què?

El passat mes de juliol, a bombo i plateret, el president de la Diputació presentava el nou Pla de Neteja de Barrancs i Rius, que executen les Brigades Forestals d'Imelsa. Amb un pressupost de 900.000 euros per ajudar als pobles amb problemes amb els rius ( I Tavernes en té! I tant que en té!) hi treballen 50 brigadistes i tres màquines de desbrossar, una de les quals té el rendiment de 25 homes.

I molts esperàvem que Tavernes seria un dels pobles que gaudiria d'una actuació i avantatges del Pla. Motius no ens en falten: primer per comptar a l'Ajuntament amb un assessor de la Diputació en la persona de Manolo Vidal, i segon per ser un poble problemàtic amb el Vaca i les pluges. 


Però sembla ser que al Sr. Vidal se li ha oblidat fer les gestions perquè les màquines hi vinguen i ajuden a netejar el Vaca. No hi han vingut i ell ha pogut criticar. 

¿Per a què volem un assessor a Diputació tan oblidadís amb les coses del poble? Llàstima de diners que li paguem tots els mesos i que ixen dels nostres impostos, perquè per a allò que aprofiten als veïns i veïnes de Tavernes...

¿A l'any que ve ho tindrà en compte, el Sr. Vidal? Confiem que sí. Esperem que se'n recorde, que no ho oblide, com no ha oblidat criticar i, encara que sap no són competències municipals, dir que el govern de Tavernes no ha fet res de neteja en els rius i ha anat a fer-se la foto rebuscada en el lloc amb més malesa i canyes. Amb tant fàcil com ho tenia de fer-se la foto en la Casa Verda!. 

A Manolo Vidal com hem dit se li ha oblidat dit que la tasca de neteja és responsabilitat i obigació de la Confederació, que és una entitat estatal dirigida per polítics del PP. Això no li ha interessat dir-ho, com no interessa dir que una vegada més l'Ajuntament, conforme ha pogut i amb mitjans que sempre són escassos, ha assumit competències per donar solucions a problemes dels quals ni la Generalitat ni l'Estat es preocupen.


Per cert, ha fet alguna gestió davant del seu partit, que fa tres anys que vota en contra del projecte del Vaca, perquè canvien d'opinió? Va, que el Vergeret i la circumval·lació esperen.
-



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt be que netejen part dels barranc, però s'han parat a pensar que ho han fet al revés? Netejar la part alta i deixar la baixa plena de canyar, vol dir que aumentará la velocitat de l'aigüa en eixe tram i el tapó, i conseqüent inundació es farà en la part baixa. Vamos que s'han lluit!!

Anònim ha dit...

El tap sempre es fa per la zona del Vadell on es desborda quasi sempre. I ahi està ben net.
Ganes de criticar. Critica a qui evia de netejar i no ho fa.

Anònim ha dit...

no entenc masa bé a l'anònim de les 13:05, esta clar que es millor començar a netejar de baix cap a dalt (de desembocadura a naixement), però si en el trascurs del riu hi ha algun punt on es fa embut, pués d'ha de netejar , ja que es pot taponar i desbordar-se en eixe punt, i crec que la zona del vadell es podria consideraruna zona de risc de desbordamen,
pero de totes formes, pense que s'ha fet una feina bona, això sí espere que l'any que ve la pague el qui siga responsable, i que els diners dels vallers se'ls gasten en coses del poble..
i Manolo, ...... no ho tens bé encara?. jo crec que ja estas amortitzat, canvieu el cap de llista ja, alguna persona mes vàlida, tot el poble vos ho agraïrà.