L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 25 de setembre del 2014

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Tavernes va estar present en el debat sobre Política General al País Valencià.


Tavernes va estar present  en el debat de Política General sobre el País Valencià quan el president Fabra, del PP, el que no pinta fava, només se li va ocòrrer per criticar a Compromís dir que en llocs on governa havien pujat l'IBI. I va citar a Tavernes com una de les poblacions on Compromís ha augment eixe impost. 

Mare meua, mare meua! I això que el PP està pagant de fa més de tres anys un assessor en el nostre poble, però els fets confirmen el que tots intuïm: l'assessor no assessora, només cobra al mes. I Fabra s'ha quedat per falta d'assessorament sense saber que ací a Tavernes, el govern municipal de Jordi Joan, de Compromís, ha abaixat un 20% els valors cadastrals i el gravamen, amb la qual cosa l'IBI ha abaixat al voltant del 14% RESPECTE A LA PREVISIÓ QUE HI HAVIA PER AL 2014. I eixa baixada continuarà amb semblants percentatges el 2015 i el 2016. 

No sabem si el president Fabra, que no pinta fava, ens llegirà. Per si de cas fos així, nosaltres li farem d'assessors i l'informem: 

- L'IBI a Tavernes el va pujar el PP en el 2006 i era una pujada a aplicar fins el 2016.
- El PP va aprovar el que pagaríem en el període de 10 anys d'aplicació per actualitzar-lo.
- L'any que es va pagar la primera pujada del PP va ser el 2007. L'últim havia de ser el 2016. 

Per tant, president Fabra, damunt de no pintar fava, vosté no s'assabenta del que passa en els pobles: tot l'IBI que els veïns i veïnes hem pagat des del 2007 al 2013, ambdós anys inclosos, va ser aprovat pel seu partit. Tavernes ha estat pagant pujades i més pujades entre el 2007 i el 2013 inclosos perquè el seu partit ho va aprovar així. 

I això ha passat fins enguany, el 2014, quan un alcalde de Compromís, Jordi Joan, després de 2 anys de gestions amb Gerencia de Cadastre, aconseguia rebaixar el 20% dels valora cadastrals i damunt, després abaixava el gravamen municipal del 0'48 al 0'45%. 

I eixa rebaixa s'ha d'aplicar els anys 2014, 2015 i 2016. O siga, que és precisament tot el contrari del que vosté va dir ahir en Les Corts Valencianes: el seu partit, el PP va pujar l'IBI i Compromís ha baixat l'IBI. 

I com ja li hem dit, eixa rebaixa representa un 14% menys a pagar respecte a les previsions que teníem per al 2014. No, de cap manera, no és el 6% que diu el seu partit a Tavernes, que damunt fa trampes, com en tantes altres coses, i s'agafa per als cálculs les dades del 2013 quan sap - ¡ i tant com ho sap, el seu partit! que la base de càlcul no és la mateixa en el 2013 que en el 2014. De tota manera siga eixe 6% que va reconéixer el seu partit en el plenari o el 14% que diu el govern de Jordi Joan, hi ha un fet incontestable i inqüestionable: l'IBI ha baixat a Tavernes. 

I eixa baixada ha fet que l'Ajuntament deixe de recaptar 1'2 milions d'euros i això vol dir poder fer menys coses en el poble. Mire, eixos 1'2 milions d'euros, per exemple, i li ho diguem per si ens llig i vol fer una ajudeta al nostre poble, ara li vindrien molt bé a l'Ajuntament per a finançar eixos 800.000 euros que fan falta per a completar el col·lector de la platja. Per cert eixe col·lector estava previst com urgent en el 2006, però el seu partit ací en Tavernes va fer res per construir-lo.
-