L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 5 de setembre del 2014

L’IES Jaume II el Just o una mar de cançons: De “veinte años no és nada” a “fa vint anys que tinc vint anys” per acabar en “la vida igual”.

Vista general de l'IES Jaume II el Just


El tango diu que “veinte años no es nada”. I si vint anys no és res, tampoc serà vint i vint, com recorda Serrat en una cançó: “fa vint anys que tinc vint anys”. Ací el problema el tenim que ja fa més de vint anys que tenia vint anys, i estem igual, o estem com Camot: “A vint i ratlla i la pilota encalada”.

I mentre l’IES Jaume II el Just, que ja fa més de vint anys que tenia vint anys, eixe centre on ens hem format tants i tantes vallers i valleres, continua esperant un gest de l’Administració del govern valencià del PP i que li arribe la reforma total que fa anys que espera i ànsia, mentre veu que les promeses de passades legislatures són com fum que el vent arrossega.

Un any més comença el curs escolar sense cap novetat en el centre. Sense que la Conselleria d’Educació s’haja dignat en anunciar la noticia que, per fí, li arriba el torn i s’albira a l’horitzó l’execució d’un projecte integral que el condicione talment com cal a un centre educatiu del segle XXI.

Una concentració de protesta al centre amb presencia de membres de l'Ajunyament
 La present legislatura

La present legislatura ha estat un continu “correveidile” de visites a Conselleria, remissió d’informes, entrevistes amb els responsables i la resposta sempre ha estat, amb bones paraules la mateixa: “no hi ha previsió i terminis donada la situació de crisi actual”. En poques paraules: no hi ha diners. Sembla ser que després dels grans fastos i events impulsats des dels governs del PP, ja no hi ha diners per a res.

Fins i tot, el grup Compromís de les Corts s’ha implicat en la problemàtica de l'IES Jaume II “El Just” i tant el síndic Enric Morera com el diputat Fran Ferri han preguntat per la partida pressupostària de 200.000€ que va  prometre fa uns anys el PP per pal·liar problemes com goteres, lavabos, fusteria, fusteria metàl·lica, instal·lació elèctrica, etc. Almenys si no anava a ser reforma integral, que siga reparació de les deficiències derivades de més de 40 anys d’ús.

Documents adreçats a les Corts per Compromis
Però Compromís va anar més lluny i ho va concretar en la presentació d’una “proposició no de llei” que demanava la remodelació integral de l'IES Jaume II “El Just”, donat l'estat de les seues estructures. La proposició presentada a les Corts Valencianes instava a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport perquè complira la promesa feta anys enrere, creara la partida pressupostària i iniciara el procés administratiu per dur endavant les obres. No cal dir, perquè els fets parlen per ells mateixos: ni cas. Com canta eixe amic tan especial que té el PP valencià, “la vida sigue igual”.

Les passades legislatures

La remodelació integral de l'IES Jaume II és una vella reivindicació de tota la Comunitat Educativa de la Valldigna atés que el centre atén alumnes de tota la comarca. Al llarg dels anys, la comunitat educativa ha exigit a la Conselleria d’Educació la remodelació i millora del centre, amb més de 40 anys funcionant sense cap obra important, però com si sentiren ploure!.

Fent un poc d’història, recordar que l’any 2007, any electoral, i abans de les eleccions autonòmiques i municipals,  la Conselleria d'Educació va prometre l’any 2007 una inversió de 200.000€ euros per reparar el sostre del saló d’actes, canviar el sistema de calefacció, actuar sobre el cablejat elèctric, lavabos, finestres i altres elements. 

En gener del 2009, la situació de l’IES Jaume II el Just no ha canviat i el reiterat incompliment de les promeses de millora “urgents” fetes pel PP foren la causa que els alumnes es manifestaren a la Plaça Major, farts de promeses incomplides. Ho podeu recordar ací: 
  

Protestes alumnes en gener del 2009
Uns dies després l’aleshores Director Territorial d’Educació, Camilo Miró, i el Director General d’Ensenyament, Francisco Baila, acompanyats per l’alcalde, Manolo Vidal, es comprometien a actuar de manera urgent sobre els aspectes ja esmentats: reparar el sostre del saló d’actes, canviar el sistema de calefacció, actuar sobre el cablejat elèctric, els aseos.... i s’atrevien a dir que les actuacions menors les farien empreses locals.  

Fins i tot  Manolo Vidal es va entrevistar amb un representants dels alumnes en aquella concentració  i es va comprometre a fer arribar totes les reivindicacions dels estudiants a la Conselleria i acompanyar-los en tot el que calgués.

Ací en teniu més informació:

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090114/safor/instituto-jaume-desconvoca-protestas-20090114.html

http://www.lasprovincias.es/valencia/20090115/safor/alumnos-tavernes-presionan-consell-20090115.html

I aixi arribem a la legislatura actual on, com hem dit, les gestions realitzades i les reunions mantingudes per l’alcalde Jordi Joan amb responsables de la Conselleria d’Educació no han tingut cap resposta concreta. Sempre amb la mateixa cancó: "no hi ha previsió i terminis donada la situació de crisi actua". Com Julito Iglesias des del 2007 "la vida sigue igual".


-