L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 8 de setembre del 2014

Una sentència dóna la raó en primera instància a l'Ajuntament sobre la urbanització de la Sardina en la Goleta.

Vista aèria (Google maps) de la Sardina

L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, de Compromís ha confirmat que l'Ajuntament ha obtingut una primera sentència favorable en el pleit que li va interposar la constructora Urbanizaciones San Sebastián SL (URBAS SL) en no estar d’acord amb les quotes urbanístiques que li havien estat assignades com a part implicada en el Sector de “La Sardina” en la platja de la Goleta.

L'alcalde ha confirmat que la sentència no és firme i URBAS SL pot recòrrer davant el TSJ, cosa que si finalment fa la mercantil, impedirà continuar el projecte urbanitzador de “Pla de los Naranjos”, nom oficial de la urbanització que els vallers coneixem com “La Sardina” fins la conéixer la sentència de l’alt tribunal.

La història arranca de fa uns anys, quan l’Ajuntament per carta va informar a cadascun dels propietaris quina era la quota urbanística a pagar per executar el projecte urbanitzador. En la relació estava inclós URBAS SL com a constructora de diversos blocs de pisos familiars en la zona. 
La plaça de l'escola en una imatge de la passada legislatura i en l'actualitat
Aquesta empresa va al·legar, es va oposar al projecte i al pagament de la quota argumentant que el Programa d’Actuació havia caducat. Eixa idea no és compartida per l’Ajuntament, que s’havia fet càrrec del projecte com Agent Urbanitzador en substitució de la Comunitat de Propietaris, tot argumentant que el projecte redactat i que es pensava dur a la pràctica no tenia res a vore amb el projecte al qual es referia URBAS.

Segons l’argumentació de l’Ajuntament, l’empresa es referia a un projecte anterior que tenia a la Comunitat de Propietaris com Agent Urbanitzador, però que va quedar sense efecte davant la impossibilitat de dur-lo endavant la comunitat.

El pla urbanístic original de “Playa de los Naranjos” nomes contemplava la construcció de vivendes unifamiliars. L’Ajuntament, amb un govern del PP, va permetre una modificació puntual del Pla Parcial per autoritzar edificis de més de 10 plantes en terrenys on originalment estava previst la construcció d’unifamiliars, edificis que va construir URBAS SL. 
El Camí Marenys recent asfaltat fa uns mesos
L'empresa constructora hauria de pagar les quotes urbanístiques corresponent a les vivendes construïdes, i d'eixes quotes l’Ajuntament restarà els diners que l’empresa va gastar en diverses obres per urbanitzar la zona afectada dels edificis construïts, però ara quedaria la part d'elements comuns, clavegueram, enllumenat de la urbanització. 

La urbanització “Playa de los Naranjos” ha estat pràcticament sense cap actuació urbanística des de la dècada dels anys 90, malgrat les mil i una promesa dels anteriors governs municipals. Ha estat en aquesta legislatura, amb el govern de Jordi Joan, que s’ha urbanitzat la plaça central i s’han asfaltat diversos carrers de la zona i el Camí Mareny perimetral, amb una inversió sobre els 300.000 euros. 
-