L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 4 de setembre del 2014

Vergonyós: Un centre escolar ocupat per la policia per impedir-hi l'entrada de pares i xiquets a les aules.



Els pares d'alumnes de l'escola Ciutat de Cremona d'Alaquàs, a l'Horta, han tornat avui amb els xiquets a l'escola. Eren envoltats per una forta presència policial que els ha impedit d'entrar al centre i fins i tot reunir-se a la sala de l'AMPA. Finalment, els xiquets i pares han aconseguit arribar fins a una aula adjunta propietat de l'Ajuntament on estan fent activitats. Al voltant del poble hi havia tres furgons de la policia espanyola.

Els pares continuen amb l'acte de rebel·lió contra la decisió de la Conselleria d'Educació de suprimir l'única aula de tres anys del centre. Porten els xiquets al centre i sis docents voluntaris hi ven per fer-se’n càrrec, talment com va fer ahir fins que dos inspectors d'educació van avisar la policia espanyola, que va desallotjar els mestres voluntaris i els pares..

Els inspectors acusen els pares d'haver abandonat els seus fills i ahir van demanar la directora a telefonar els pares perquè anaren buscar-los, cosa que no van fer i quan s'acabava la jornada escolar, la directora els va traslladar l'amenaça dels inspectors que si avui dijous els xiquets hi tornen, se'n farà càrrec Serveis Socials.

Els pares han signat un document dient que deixaven els xiquets en mans dels voluntaris, mentre l'oficina de Benestar d'Alaquàs també va negar que foren abandonats. Ahir els agents de la policia espanyola van marxar a mig matí, però els inspectors van estar fins a migdia al despatx de la directora del centre. 




La consellera M. José Català ha optat per dur a l’escola la policia i desallotjar famílies i professorat voluntari abans que dur un mestre per atendre els xiquets

Escola Valenciana sol·licitarà a les Corts valencianes, el Síndic de Greuges, el Consell Valencià de Cultura, la Xarxa Vives d’universitats i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua que es pronuncien sobre l’assetjament policial de la consellera d’Educació al CEIP Ciutat de Cremona el dia que l’alumnat ha començat les classes.

“Malauradament, la imatge del primer dia de classe és la de la policia desallotjant les famílies d’una escola pública que lluita per la seua supervivència i de pares i mares que estan cansats d’escoltar de M. José Català que els tanca l’escola per la davallada de la natalitat, tot i que justament enguany ha augmentat la xifra d’alumnat matriculat ales escoles i M. José Català ha obert algunes unitats en castellà pràcticament buides”, ha denunciat Escola valenciana.

Escola Valenciana afirma “que ara es constata que la consellera mai ha tingut voluntat de diàleg i deixa en evidència davant de tota la societat quins han estat els objectius de la seua cartera d’Educació: evitar el consens amb la comunitat educativa i promoure la repressió policial a les escoles”. A més, considera que la lluita de la comunitat educativa del CEIP Ciutat de Cremona des del curs passat per evitar que s’eliminaren les unitats educatives de 3 anys per a l’actual curs ha estat “exemplar”.