L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 10 d’octubre del 2014

Acte institucional del 9 d'octubre

El saló de plenaris durant l'acte institucional.
L'Ajuntament de Tavernes, tal com estava anunciat, va celebrar ahir per la vesprada l'acte institucional del 9 d'Octubre, una celebració institucional recuperada en la present legislatura després de molts anys sense que l'anterior govern l'hagués convocat. Siga com siga, bé per aquesta falta de costum d'algun partit o bé perquè l'acte institucional no té la consideració de plenari, i per tant, no es cobra, la bancada de l'oposició va romandre mig buida en tot l'acte.

L'alcalde Jordi Joan va fer un repàs general aquesta diada
L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan, en el que seria el discurs més polític i reflexiu de l'acte, va recordar que Tavernes se suma al 9 d'octubre amb un ambient amable i de retrobament dels membres de la corporació i de tot el teixit associatiu de la ciutat, considerava que la diada dels valencians té una part festiva i cultural i una política i reivindicativa. 

Jordi Joan indicava que hem de fugir de folclorismes i tindre la consciència de que som un poble amb totes les de la llei, i ser un poble no es només parlar de cultura i festes, sinó també de la part reivindicativa i política que ens correspon.

I ací, en aquest punt, l'alcalde va parlar d'economia, dels serveis públics i de la regeneració democràtica, recordant aspectes tan sagnants per als valencians com el tindre un finançament i unes inversions a la cua de l'Estat, per assenyalar que això afectava també a Tavernes, on millores com la canalització del Vaca, la subestació del Golfo, la depuradora o la ronda de circumval·lació era utopies que el govern de l'Estat s'encarregava de desbaratar any rere any. També recordava com els tres pilars del benestar social (sanitat, educació i serveis socials) fallaven en el País Valencià per la falta de finançament estatal.

Jordi Joan reclamava també en aquest 9 d'Octubre un canvi en l'autonomia, i s'alegrava de que la situació que vivim haja desembocat en una societat crítica, que exigeix regeneració i noves maneres de fer als seus governants, amb una menció als imputats per a dir que tots els polítics no son igual, i hi ha qui no dorm, perd la salut i es preocupa pel seu poble.

Per a Jordi Joan, el canvi en la nostra autonomia ha de començar en el municipalisme, en el demostrar dia a dia que per damunt de les coses que separen hi ha més que uneixen i que a Tavernes s'han donat exemples com el consens i arribar a acords és possible, com va ser determinar el nou IBI. 

El portaveu del PP parlava davant la bancada de l'oposició mig buida
El portaveu del PP, Manolo Vidal, va aprofitar per un fer una lloa de la nostra autonomia i de les autonomies d'Espanya, incloent les ciutats de Ceuta i Melilla, remarcant que totes unides formen un tot, i indicant que hi ha diferencies i varietats fins i tot en les mateixes autonomies, dient que ací tots som valencians encara que parlem uns valencià i altres castellà. Un discurs amb molt punts en la línia programàtica del PP espanyol i on surava per damunt de tot una única realitat: Espanya.
La portaveu de Compromis encoratjava els valencians a treballar pel futur
La portaveu de Compromís-Bloc, Llum Sansaloni, va remarcar que l'acte institucional s'ha consolidat d'ençà que el govern actual el va recuperar en el 2011 i encoratjava als valencians per treballar pel seu futur com a poble. 

La regidora indicava que calen tots els valencians i valencianes que no tinguen por de decidir el seu futur perquè el País Valencià es nostre i nosaltres som i serem el poble valencià, i afirmava que no cal canviar el discurs que naix del cor i no de la butxaca, ni canviar els sentiments que son fruit de l'esforç i la superació, i per això, afirmava, que no ens cansarem mai de defensar la nostra terra, la nostra llengua i la nostra cultura.

I per aconseguir-ho citava els camins de les paraules i dels fets, com a únics per alliberar la terra valenciana de la mentira i de la corrupció. 
La regidora del PSOE va reivindicar millorar per a la nostra autonomia
La portaveu del PSOE, Carmen Canet, va aprofitar el seu parlament per recordar el naixement dels valencians com a poble, des dels origens fins els temps actuals i com l'antic Regne de Valencià ha passat ara a configurar-se en una autonomia moderna. La regidora va tindre també paraules per a recordar situacions quotidianes actuals com els temes de l'atur, la falta de recursos i finançament que afecta la nostra autonomia i reivindicar una substancial millora per al nostre poble.
-