L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 16 d’octubre del 2014

ARTICLE D'OPINIÓ: Capitalisme a la carta



No hi ha res millor per a fer negocis que el capitalisme a la carta. Si el negoci funciona, els beneficis són per a l'inversor, però si no funciona, les pèrdues que les pague l'Estat, és a dir, l'erari públic o, per a ser més exactes, els contribuents. Clar que no tothom pot fer-ho, açò és solament per a un club de selectes “empresaris”, triats pels qui ens governen ara i abans.

Molts ens preguntem què cal fer per a formar part d'aqueix club, però de moment no es coneixen els requisits. O sí?. El del dipòsit de gas Castor és un bon exemple. El govern de Rodríguez Zapatero ho va autoritzar i, amb les condicions que ara coneixem, el govern de Rajoy ho pagarà amb els diners de tots. La broma ronda entre els 1350 i els 1700 milions d'euros, segons diferents càlculs. Hi haurà algun responsable tècnic i/o polític? Dimitirà algú? Ho dubte.

Rodríguez Zapatero i els seus es van marxar. I uns quants, fent ús de la porta giratòria, ara estan en la part de les empreses selectes. Estem en allò que va ser el Tribunal Suprem qui va rebutjar la petició d'anul·lar aqueixa indemnització, que si la CNMV, que si l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, que si bla, bla, bla. Clar que si es tractara d'un cas aïllat i insòlit…, però la realitat és que plou sobre mullat.

Et pares a pensar-ho i et costa creure-ho encara que, vist el vist, a més del que es va sabent i el que segurament eixirà, tot encaixa en una gran estafa. S'han lluït els de el sistema. Ara va i resulta que ells eren els antisistema de debò, els que feien de la seua capa una casaca, açò sí a càrrec de l'erari públic.

I mentre al pobre President Fabra no li deixen ni respirar; ara que ens anava a baixar els impostos, ix Montoro i li renyeix en públic. I és que ni en precampanya electoral li van a deixar que ens faça jocs malabares. Amb la de vegades que Mariano Rajoy o Montoro han dit una cosa i han fet una altra. A aquesta marxa, igual Fabra tira la tovallola més ràpid que tard.

En fi aqueix és un model admirable de negoci: si la cosa va bé, guanye jo i si perd, perdem tots i ho paguem entre tots. A aquest model, en les escoles de negoci com li diran?

Pere Mayor.
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco. 
fundacio@paisvalencia.org

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'altra opció és el marxisme-comunisme de Podemos, per això deu haver-los proposat Morera d'eixir junts.😄

Anònim ha dit...

Morera marxiste,ja,ja,ja.
L'unic nacionaliste valencià d'esquerres va ser Joan Fuster. I només a ratos.