L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 31 d’octubre del 2014

ARTICLE D'OPINIÓ: Una altra en Fira València



L'última perla del Consell Jurídic Consultiu no té desaprofitament. Ara resulta que, segons la majoria dels seus membres, Fira València és una associació d'utilitat pública, amb personalitat jurídica pròpia i per tant subjecta al dret privat. I s'han quedat tan a gust. En fi, amb aqueixa tropa i els seus dictàmens és normal que la gent desconfie del sistema i les seues institucions.

Però anem a la realitat. I aquesta no és una altra que Fira València està construïda sobre sòl públic de l'Ajuntament de València, i la seua escandalosa ampliació, pressupostada en uns 350 milions d'euros que finalment es van convertir en 620 milions –un xicotet sobrecost, com es veu– que acaba pagant la Generalitat Valenciana al Banc Europeu d'Inversions. Aqueix crèdit, amb els interessos corresponents, es posa en 1025 milions d'euros, que paguem totes i tots nosaltres.

I ara ens diuen que és una institució d'utilitat pública, però amb personalitat pròpia. I tan pròpia! O siga, que es construeix en sòl públic, es paga amb diners públics, la seua presidenta és l'alcaldessa de València i la majoria dels membres del seu patronat són càrrecs públics, però jurídicament funciona com a entitat privada.

I així tornem a ballar-la: negocis privats en què si hi ha guanys, guanyen ells, i si hi ha pèrdues, paga l'erari públic. I en el cas que ens ocupa les pèrdues són espectaculars i les responsabilitats dels administradors que ens han conduït a aquesta situació, resulta que inexistents. Molta gent, començant per alguns empresaris de debò, estaran d'acord amb mi en què açò és una estafa i el dictamen del Consell Jurídic Consultiu una autèntica burla.

Alguna explicació haurien de donar el senyor Alberto Català i acompanyants del Consell d'Administració. Però també els governants que els van posar en el càrrec i els van deixar actuar, ja que són l'Ajuntament de València i la Generalitat els que ara han de suportar el fiasco econòmic que hem de pagar entre tots. Si a açò li vam sumar la nefasta gestió dels últims anys, la megalòmana ampliació i els sobrecostos, és perquè el Consell Jurídic Consultiu s'ho faça mirar.

I per a rematar la faena recomanen separar del negoci els immobles que ha de pagar l'Administració. Així, si hi ha beneficis, són privats.

Açò són capdavanters de la defensa de la cosa pública, sí senyor.
 
 
Pere Mayor Penadés. 
President de la Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco.
fundacio@paisvalencia.org 
-