L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 3 d’octubre del 2014

Cada dia que passa estem pitjor amb el PP: un de cada quatre valencians per davall del límit de la pobresa.


Un nou estudi (I van... ¿quants en van que diuen igual?) afirma que el 23,6 % dels valencians va viure en 2013 amb una renda inferior al llindar de pobresa, que és 8.114 euros en una llar d'una sola persona. Les polítiques del PP han situat la nostra terra com la sisena autonomia amb major taxa de risc de pobresa, tres punts per sobre de la mitjana estatal i 6,5 respecte a la Unió Europea. I alerten sobre les xifres de pobresa infantil que ha passat del 17 al 25 per cent amb aquesta crisi. 

Les dades estan publicades per l'Observatori de Recerca sobre Pobresa i Exclusió a la Comunitat Valenciana on col·laboren entitats que estan molt lluny de ser considerades "contra el PP", cas de la Universitat CEU Cardenal Herrera de València, les Càrites diocesanes i la Fundació Foessa. 

Els autors, els professors d'Economia i Empresa de la CEU-UCH Enrique Lluch i Eduardo Esteve, afirmen que ha augmentat el nombre de persones en risc de pobresa i les que són pobres ho són encara en major grau. 

Una altra dada: la renda per càpita dels valencians ha disminuït un 11 % des del 2008. ¡I pensar que el PP afirmava que érem el motor d'Espanya i el melic del Món! Però hi ha més: en termes de PIB per càpita, el descens és del 21% en passar de 22.325 euros en 2007 a 18.344 euros en 2013. O siga cada valenciana i valencià ha perdut sobre els 4.000 euros de poder adquisitiu. ¡Visquen les polítiques del PP! I ells, els nostres governants, en compter d'aplicar-se a la faena, continuen amb el "Per a ofrenar noves glòries a Espanya... ¿O serà a Rajoy? que és qui ens fot amb infrafinançament i falta d'inversió. 

Igualment s'observa una distribució de la renda més desigualitaria: la renda dels grups amb menys recursos disminueix en un percentatge superior a la mitjana, mentre que la dels més acomodats augmenta. En aquest context el nombre de persones amb serioses dificultats per a arribar a fi de mes s'ha duplicat: del 10 al 20% en 2013.

La situació més crítica és per als menors de 25 anys: abans de la crisi tenien una xifra d'atur per davall del 20%, mentre en el segon trimestre de 2014 és del 60%. L'informe subratlla que "quasi un 60% dels menors de 25 anys ni tenen ni busquen ocupació remunerada i els que ho fan no en troben ", cosa que dibuixa un escenari pitjor que el de la mitjana d'Espanya.

3 comentaris:

llaurador ha dit...

Si em aplegat a este punt, es perquè el president que tenim no pinta Fabra. Per a que el volem??? a ell i al seu partit es veu que no els afecta. Ahhhh clar com ells tenen la manilla amb la mà fan el que volen...robar...pues a fer-los fora!!! Vergonya!!!

jaim ito ha dit...

I per apreglar aon em aplegat, tindrem que mirar lo que han cremat els governs anteriors, o no.

Anònim ha dit...

Els governs anteriors van cremar poc.
Estos després de 19 anys de govern ho han cremat tot i ben cremat. O vols tu ara buscar culpables entre els que van governar fa 19 anys?