L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 1 d’octubre del 2014

Compromís aconsegueix que les Corts Valencianes rebutgen "el cadastràs" del govern de Rajoy i en demanen la paralització.


Mònica Oltra en una intervenció a les Corts Valencianes
Compromís ha aconseguit que el ple de les Corts Valencianes aproven avui i per unanimitat una "Proposició No de Llei" presentada en nom de la coalico per la portaveu adjunta, Mònica Oltra, contra el “cadastràs” del govern central del PP.

Compromís ha aconseguit amb aquesta iniciativa que ara el govern del PP valencià s'haja de dirigir al govern central de Rajoy i li demane que no efectue pujades percentuals del cadastre “sense cap rigor, allunyades de la realitat en un moment en què el preu del mercat es redueix i que alienes a una veritable anàlisi i estudi del seu preu”.

El text, plantejat per Mònica Oltra, s’ha aprovat després d’un recés per consensuar la redacció final amb tots els grups, i en ell es reclama també que el Consell Valencià estudie la modificació de la normativa autonòmica sobre aquesta matèria, atenent al mateix criteri anterior.

Compromís ha través de la diputada Oltra ha criticat que el “cadastràs” és “una altra mesura del PP a fi de què l’estafa financera la pague la gent humil” i ha subratllat que es tracta d’una recaptació injusta.

Mentre els defraudadors tenen una amnistia fiscal, a la resta se’ls persegueix” ha ressaltat Oltra, que considera que “tots els impostos han de tindre en compte la capacitat econòmica del contribuent”.

La diputada de Compromís també ha lamentat que el PP “ofega econòmicament els Ajuntaments impedint que s'endeuten, però si que els dóna l’oportunitat que ofeguen els seus veïns amb pujades de l’Impost de Béns Immobles (IBI)”.
El govern de Jordi Joan ha aconseguit una rebaixa del 14% en l'IBI
Compromís ha fet seua i ha proposat a les Corts Valencianes mesures semblants com les aplicades a Tavernes pel govern que encapçala Jordi Joan, de Compromís, que després de dos anys de gestions amb la Gerència de Catasdre ha aconseguit una rebaixa del 20% dels valors cadastrals dels immobles a més de rebaixar el coeficient municipal, que estava en el 0'48 imposat pel PP i l'ha deixat en el 0'45, amb un estalvi per a tots els veïns.

Eixes mesures han fet que enguany els veïns de Tavernes hagen gaudit d'una rebaixa en l'IBI al voltant del 14% sobre la previsió que hi havia de pagar enguany d'acord amb les quantitats que va deixar aprovades el PP i que s'havien d'aplicar en un període de temps entre el 2007 i el 2016. 
-