L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 31 d’octubre del 2014

El diputat Joan Baldoví pregunta si l'expresident Aznar va usar els serveis diplomàtics per als seus negocis "privats" a Líbia

El digital eldiario.es ha publicat en exclusiva que l'expresident José María Aznar va fer viatges a Líbia el setembre de 2010, pocs mesos abans del començament de la guerra civil en el país nord-africà, per a signar un contracte de representació de l'empresa espanyola Befesa -filial d'Abengoa- per a escometre diversos projectes en la zona.

La remuneració que Aznar va firmar era una "comisión de éxito" de l' 1% "hasta que la cifra de adjudicación acumulada de proyectos dentro del programa llegue a 250 millones de euros". A partir d'ací, una vegada Aznar s'emportara 2'5 milions la comissio es reduïa al 0,5%. En total, si Befesa hagués aconseguit els 950 milions en adjudicacions que esperava la comissió d'Aznar seria 6 milions d'euros. 

http://www.20minutos.es/noticia/322257/0/gadafi/aznar/reunion/

El diputat de Compromís Joan Baldoví ha presentat una pregunta en el Congrés dels Diputats per a conèixer si Aznar va fer ús dels serveis diplomàtics espanyols per al seu viatge.

Segons recorda el diputat valencià, l'estatut dels expresidents del Govern, en el seu article 2, arreplega que els exmandatarios “gaudiran del tractament de president i ocuparan el lloc protocol·lari que oficialment els corresponga conforme a l'Ordenament General de Precedències de l'Estat”, així com que en els seus desplaçaments fóra del territori nacional “podran gaudir del suport dels serveis de la representació diplomàtica espanyola”.

Així, el parlamentari de Compromís preguntarà si José María Aznar va sol·licitar a l'Estat el suport dels serveis de representació diplomàtica en el seu viatge de negocis privat a Líbia al setembre de 2010. Baldoví considera que el Govern ha de respondre “i que ens diga tota la veritat i si es fa un ús indegut dels privilegis que l'Estat atorga als seus expresidents, no dubtarem a emprendre les accions parlamentàries i legals que estiguen en la nostra mà per a defensar els recursos públics que alguns dilapiden en benefici propi”.
-