L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 25 d’octubre del 2014

Els cap de setmana... futbol! i en aquesta,el PP perd per golejada: 12-0



12-0, talment com si fora el resultat d'un partit de futbol, és el resultat que donen ara els encontres que disputen Compromís i el PP davant dels tribunals després que el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) haja emés una sentència favorable a Compromís i que condemna el govern valencià del PP per haver-li negat els resultats dels baròmetres d’opinió de la Generalitat en l’any 2013.

És la 12 sentència que li guanya Compromís a la falta de transparència del PP, però en aquest cas és la segona vegada que el TSJ condemna al PP per negar-se a facilitar els estudis d’opinió. 
 
Compromís ja li va guanyar un altre recurs igual en les enquestes del 2012 i és per això que la sentència del TSJ diu que estàvem davant: "d’una qüestió ja reiteradament resolta per aquesta Sala”. En altres paraules i segons la sentència: el govern valencià del PP vulnera el dret a la informació que tenen els diputats emparats pels drets fonamentals de l’article 23 de la Constitució Espanyola. 

A més el Tribunal estableix que la negativa del govern valencià del PP vulnera també la normativa estatal i autonòmica sobre la funció estadística pública, que estableix que els resultats estadístics són públics i especifica el dret dels diputats i senadors a obtenir les dades, informes i documents que calen per la seua activitat parlamentària.

Compromís ha celebrat esta nova victòria contra la falta de transparència del PP i ha afirmat que el govern de Fabra ha d'entendre que no pot pagar amb els diners del valencians unes enquestes que només utilitza al seu favor.

Ara, falta saber si el PP recorrerà al Suprem com a manera d'endarrerir el lliurament de les enquestes a Compromís, amb la qual cosa els diners dels valencians continuaran pagant els mal hàbits del govern valencià. "El que hauria de fer el govern del PP és destinar eixos diners a les necessitats més urgents de la societat valenciana i entregar a l’oposició i la ciutadania tota la informació que amaga” ha conclós Compromís.
-