L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 4 d’octubre del 2014

Els usuaris pagaran els 1.350 milions d'indemnització a la empresa de la plataforma Castor


Campanya de Compromís en el moment dels terratrèmols.

El Consell de Ministres ha aprovat el decret llei que accepta, definitivament, l'extinció de la concessió de la plataforma Castor a Escal UGS Escal UGS, participada en un 67% pel grup de Florentino Pérez ACS, el president del Real Madrid. L'empresa serà indemnitzada amb 1.350 milions d'euros (al principi es parlava de 1.700)  que avançarà Enagás i que recuperarà, en 30 anys, a través del rebut dels consumidors de gas.

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, del PP, ha dit que es posa en "hibernació" el magatzem i serà el gestor tècnic del sistema gasista Enagás Transporte qui es farà càrrec del manteniment de les instal·lacions, de les quals es prohibeix l'extracció de gas natural. De moment, el govern espanyol no opta pel desmantellament. 

Tots els estudis fets fins ara han atribuït a la plataforma Castor l'origen dels centenars dels nombrosos terratrèmols esdevinguts l'any passat en les comarques del nord de Castelló i sud de Tarragona. 
 
 

Baldoví: “La compensació a Castor és un exemple de manual de cleptocràcia organitzada i institucional” 

Davant aquest decret-llei, el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, no s'ha mossegat la llengua i ha dit que la compensació de 1.350 milions d’euros a les empreses responsables del perillós projecte Castor “és un insult a la ciutadania, que comprova una vegada més que el govern del PP està per vetllar pels interessos de les grans empreses i no el de les persones”. 

Baldavi ha afirma que “res li ha importat al govern els terratrèmols, el pànic viscut a la zona. No s’han depurat responsabilitats en un projecte que naix malament i viciat i ara, a sobre, l’han de pagar els consumidors". 

Per al diputat de Compromís, sense cap dubte, l’executiu de Rajoy el que ha fet "és un exemple de manual de cleptocràcia organitzada i institucional que no pot quedar impune”.
 
Nota de Viquipèdia: Cleptocràcia (del grec clepto: furtar; i cracia: força = domini dels lladres) és l'establiment i desenvolupament del poder basat en el robatori de capital, a través de la institucionalització de la corrupció i els seus derivats, com ara el nepotisme, el clientelisme polític o el peculat, de manera que aquestes accions delictives queden impunes, a causa del fet que tots els sectors del poder estan corromputs, des de la justícia, funcionaris de la llei i tot el sistema polític i econòmic.
És un terme de creació recent, i se sol emprar despectivament per dir que un govern és corrupte i lladre. 
-