L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 10 d’octubre del 2014

En fan una darrere una altra de malament: Europa anul·la 1'9 milions d'euros d'ajudes a la Generalitat per mala gestió.



Depuradora de Quart-Benáger (Foto: Epsar)

El Tribunal de Justícia Europeu ha confirmat la retirada d'1'9 milions d'euros destinats a obres de sanejament que la Generalitat va adjudicar a l'Entitat de Sanejament d'Aigües Residuals (Epsar), on hi ha dos directius imputats en el sumari pel saqueig d'Emarsa.


El Tribunal de Justícia Europeu considera contrari a l'ordenament jurídic que l'Epsar usara com a criteris d'adjudicació l'experiència en obres similars i el denominat "preu mitjà" en lloc d'adjudicar a l'oferta més baixa o la més avantatjosa econòmicament.

La història comença en el 2002, quan la Comissió Europea va concedir a Espanya i com a ajuda del Fons de Cohesió un import susperior als 11 milions d'euros per a tres projectes de la Generalitat Valenciana dins del plans de sanejament de la conca del Xúquer.

El finançament d'Europa era el 80% de la despesa per als projectes: planta d'assecat tèrmic de fangs de la depuradora de Quart-Benáger, condicionament de l'estació de depuració d'aigües residuals de Xeraco i la connexió de la sèquia del Mar amb la sèquia de Vera. Tota la gestió la Generalitat la va traslladar a l'Epsar.

El juliol del 2004, la Comissió Europea va realitzar una visita d'auditoria i el seu informe va detallar "irregularitats" relacionades amb el procediment i els criteris d'adjudicació de les obres. Després d'un llarg procés, la comissió va informar al Govern espanyol que disminuïa en 1'9 milions d'euros les ajudes concedides. L'ajuda anul·lada representa la diferència entre l'import de l'oferta seleccionada i la que hauria obtingut el contracte sense usar els criteris considerats il·legals per Europa.

La depuradora de Quart-Benáger, situada en el municipi de Xirivella, és la segona en capacitat després de la de Pinedo i tracta les aigües de 248.000 habitants de l'àrea metropolitana de València.
-