L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 12 d’octubre del 2014

Escola Valenciana denuncia a Europa els atacs del PP al valencià


Escola Valenciana ha lliurat un informe al comitè d'experts de la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries del Consell d'Europa sobre els atacs a la llengua per part del govern valencià del PP. Escola Valenciana ha mantingut una reunió amb els experts i amb altres entitats per aportar informació en relació a l'elaboració del quart informe d'avaluació de les polítiques lingüístiques dels governs respecte a les llengües minoritzades dels seus territoris.

Escola Valenciana manifesta que en relació a anteriors informes la Generalitat Valenciana ha mantingut una actitud poc afavoridora per millorar o canviar les polítiques lingüístiques, davant les alertes dels experts per la manca de promoció i normalització del valencià per part de l'administració.



L'entitat afirma que la conselleria d'Educació vulnera sistemàticament la llei d'ús i ensenyament del valencià (LUEV) pel fet de no garantir la possibilitat d'estudiar en valencià a tota la ciutadania. Actualment el 60% d'escoles ofereixen línies en castellà i només un 40% de línies en valencià.


Escola Valenciana ha fet palesa la manca de promoció dels programes educatius òptims i de campanyes informatives sobre matriculació per part de la conselleria d'Educació. També que compten amb cinc sentències favorables del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià al dret a l'educació en la nostra llengua i han detallat al comitè el centenar d'unitats educatives en valencià que el govern d'Alberto Fabra ha suprimit per a aquest curs i el tancament de cinc escoles públiques que comptaven amb programes d'ensenyament en valencià.



L'entitat ha informat que la nova llei educativa vulnera principis de l'Estatut d'Autonomia valencià com la LUEV i que el Decret de Currículum de Primària "és il·legal", per això va presentar el passat 8 de setembre un recurs contenciós-administratiu davant del TSJ.