L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 29 d’octubre del 2014

L'Ajuntament no té cap responsabilitat en les retencions del diumenge passat per accedir a la platja




Centenars de vehicles que es dirigien a la platja de Tavernes per a aprofitar el dia estiuenc amb que ens va obsequiar el diumenge passat es van trobar amb la sorpresa que no podian creuar la carretera Natzaret-Oliva (nom oficial del Camí Reial). En alguns casos van haver de donar voltes per a arribar a la seua destinació o suportar amb estoica paciència en alguns casos fins a més de mitja hora en la llarga cua que es va formar des de la rotonda del Camí Reial de la platja fins a la carretera nacional.

La causa era la prova de triatló de llarga distància «Iron man» que s'organitzava a la ciutat de Gandia i es desenvolupava entre Sueca i la platja de Gandia per l'esmentada carretera Natzaret-Oliva (Cami Reial).

Ningú no va informar als conductors - però no solament els de Tavernes sinó els de moltes poblacions del recorregut - que la carretera estava tallada en desenes de punts, i sobre tot on es creua amb camins i vies que discorren des de l'interior cap a la costa.

Hem pogut llegir queixes i protestes dirigides a l'ajuntament de Tavernes, quan no era una prova local, ni organitzada ací a Tavernes, ni l'Ajuntament tenia a veure gens en la seua organització ni era responsable de la regulació del tràfic al llarg del recorregut en el nostre terme. Potser molts veïns es van creure que els embotellaments es devien a la prova de cavalls que es realitzava en la platja el mateix matí quan no guardaven relació.

Com ha publicat en les seues edicions el diari Levante-EMV "parte de los problemas de organización que se registraron durante el triatlón de larga distancia que tuvo lugar entre Gandia y Sueca durante toda la jornada del domingo tuvieron su origen en que decenas de voluntarios de clubes deportivos no acudieron para colaborar en los cortes de caminos, calles y carreteras del itinerario". Y afig el rotatiu "tampoco había más agentes de la Policía Local que los del turno de domingo, de manera que hubo que improvisar para garantizar la seguridad del triatlón de larga distancia que tuvo lugar entre Gandia y Sueca".

Si que està clar que van acudir com estava previst els membres de la Guàrdia Civil de Tràfic per regular el pas de vehicles, però així i tot una vintena de camins o accessos secundaris es van quedar sense cobrir durant les 12 hores de la competició.

El passat diumenge dia 26 tenia lloc la I edició del ICAN Gandia, únic Triatló de Llarga Distància disputat a terres valencianes en l’any 2014. Els atletes van afrontar 3,8 km nadant, 180 km en bicicleta i 42 km a peu.
-